Case Kämäräinen – Case Kämäräinen


Savosta kotoisin olevalla rumpali Tomi Kämäräisellä on jo kelpo määrä kokemusta muusikkona ja erityisesti pedagogina. Kymmenen vuoden opettamisen jälkeen Kämäräinen päätti muuttaa elämänsä suuntaa hieman ja suuntasi Kööpenhaminaan maisteriopintoihin ja sieltä löytyivät kumppanit uuteen kokoonpanoon Case Kämäräinen joka on nyt julkaissut yhtyeen nimeä kantavan ensilevyn.

Monikansallisessa kvartetissa soittavat saksofonisti Marek Konarski joka saattaa olla Sibelius-Akatemian toimintaa seuraaville tuttu Helsingin opiskeluajaltaan, pianisti Grzegorz Tarwid ja basisti Petter Asbjørnsen ja homman nimi on monipuolinen moderni jazz joka tarjoaa kuulijalle nautinnollisen kattauksen erilaisia tuokiokuvia.

Bändillä on miellyttävä akustinen soundi, levyn avausraita Up & Down alkaa Tarwidin ekspressionistisella pianolla josta homma herää rennosti svengaamaan. Bändin parhaisiin puoliin kuuluu taito vaihtaa vaihdetta ja muuttaa tunnelmaa kappaleesta toiseen tai sen sisällä – rumpalilla on rytmi hallussa isommassakin mittakaavassa. Tästä saadaan esimakua kun rummut ja basso jäävät yhtäkkiä Up & Downissa syrjään jättäen basson ja pianon juttelemaan keskenään.

Spectator on alkuun agenttijazzmaisen hämyisä, mutta vahvaan teemaansa ottaa varsin toisen vaihteen ja paikoin lyö lattarijazzrytmiksikin ja pian Bergen? -kappaleessa kuullaan varsin vapaatakin improvisointia.

Levy jatkaa vahvasti loppua kohti, joitakin parhaita raidoista on säästetty viimeisiksi. Confused by Expectation yhdistelee onnistuneesti selkeän melodista soittoa ja vapaampaa sooloilua ja levyn päättää vahvasti afro-kuubalaisen dramaattisesti vyöryvä Afro Nite. Tällaista dramatiikkaa ja räväkkyyttä olisi voinut olla enemmänkin – siinä missä bändi vaihtaa miellyttävästi tyylistä toiseen niin pianisti Tarwidin varalle jää suurimmaksi osaksi kuulijan korvien ravistelu yllättävämmillä vedoilla.

Uutta levyä saa julkaisija Eclipseltä.

Case Kämäräinen levyn julkaisun tiimoilta Suomessa kiertueella seuraavasti:

 • 17.11. Vaasa, The Doo-Bop Club
 • 19.11. Turku, Tiirikkala
 • 20.11. Jyväskylä, Poppari
 • 21.11. Helsinki, Juttutupa
 • 22.11. Kuopio, Hygge Bro
 • 23.11. Kajaani, Kouta-Sali
 • 24.11. Kokkola, Kilta Bar

Case Kämäräinen

 • Tomi Kämäräinen – rummut
 • Marek Konarski – saksofoni
 • Grzegorz Tarwid – piano
 • Petter Asbjørnsen – basso

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *