Strandberg Project – Progressive Construction


Basisti Jan-Olof Strandbergin johtama Strandberg Project on toiminut jo parikymmentä vuotta. Uudella levyllä projektissa soittavat kitaristi Sami Virtanen, jo Wigwamin riveistä suomalaisen musiikin legendaksi noussut kosketinsoittaja Jukka Gustavson ja rumpali Jartsa Karvonen ja näyttävissä osissa kuullaan vierailijana saksofonisti William Suvannetta.

Homman nimiä ovat funk, proge ja fuusio. Strandberg on sähköbasisti henkeen ja vereen, bassossa on puhtia ja napakasti ja jykevästi se tätä pumppua johtaa. Levy alkaa hempeästi The Searcher’s Preludella josta pikkuhiljaa päästään asiaan ja progesti rokkaavampaan The Searchersiin jota maustaa Suvanteen melkein free-rähinähenkinen foni. Levyn alkupuoli imaisee mukaansa – The Searchersissa ja sitä seuraavassa Under Constructionissa on hyvää tekstuurien vaihtelua. Jälkimmäinen vaihtaa hienosti vaihdetta slap bass funk -namittelusta rullavampaan grooveen Gustavsonin Hammondin korvia hivelevin sävelin. Virtasen kitarointi tuo mieleen Warre Vartiaisen – Vartiainen oli tänä vuonna vahva lisä Suvanteen omassa bändissä Chess ‘n Jazz -levyllä ja toimii kitara-saksofoniakseli hyvin tässäkin.

Levyn edetessä tunnelmat käyvät hieman yksitoikkoisemmiksi ja 50 minuuttinen levy tuntuu toistavan itseään – muutamat samojen kappaleiden erilaiset versiot tuntuvat enemmän turhalta toistolta kun ehjältä kokonaisuudelta. Se on harmi, sillä parhaimmillaan homma toimii hienosti ja musiikki kuulostaa siltä että soittajilla on ollut hauskaa sitä tehdessään – muusikoiden musiikkia.

Levyä saa Digeliuksesta tai sen julkaisija Seacrestiltä.

  • Jan-Olof Strandberg – basso
  • Sami Virtanen – kitara
  • Jukka Gustavson – koskettimet
  • Jartsa Karvonen – rummut
  • +William Suvanne – saksofoni
  • +Felix Zenger – beatbox

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *