Jazzpossun tammikuun 2019 soittolista


Laitetaan vuosi käyntiin tuoreella jazzilla!

Outi Tarkiaisen säveltäjänkyvyt big bandille noteerattiin laajasti Into the Woodland Silence -levyllä, nyt Tarkiaisen sävellyksiä Norrbotten Big Bandin tulkitsemana on tarjolla lisää uudella Unpainted Portraits -levyllä.

Suomalaisille jo tutuksi käyneellä brittiläisellä Edition Recordsilla on monta mielenkiintoista rautaa tulessa tällä hetkellä – kitaristi Ant Law‘n Life I Know ilmestyi jo viime vuoden puolella, mutta tulossa olevilta 2019 julkaisuilta on hienoja ennakkoraitoja nyt kuultavissa.

Phronesiksesta tuttu rumpali Anton Egerin ensilevy AE ottaa vahvasti elektronisen otteen musiikkiin, saksofonisti Mark Lockheartia on ehkä todennäköisimmin kuullut kokeellisen Polar Bearin riveissä – nyt ote kuulostaa perinteisemmältä jazzilta, ehkä mieleen voi tulla Loose Tubes 80-luvulta jossa Lockheart vaikutti, Suomessakin April Jazzeilla taannoin käynyt saksofonisti Chris Potter kuuluu maailman terävimpään kärkeen soittimensa taitajana – ensimmäisellä näytteellä on ehkä yllättävänkin fuusiohenkinen ote, Brad Mehldaun bändistä tuttu rumpali Jeff Ballard puolestaan vetää aika ambientisti – bändissä mukana mm. kitaristi Lionel Loueke ja Bad Plus-basisti Reid Anderson. Ehkä riemastuttavin näistä biiseistä on kuitenkin tuubisti Daniel Herskedalin Batten Down the Harches – sen verran hauskasti tuuban vetämänä homma kulkee.

2019 onkin ehkä tuubajazzin luvattu vuosi sillä alkuvuoden odotetuimpia julkaisuja on Sons of Kemet -tuubisti Theon Crossin Fyah – kahdella julkaistulla raidalla meininkin on erittäin kova, mukana hoteista brittinimistä saksofonisti Nubya Garcia ja rummuissa Moses Boyd.

Muutakin mielenkiintoista musaa on juuri ilmestynyt tai kohta tulossa – mm.  Olavi Louhivuoren kanssa yhteistyöstä ehkä Suomessa parhaiten tunnettu Mats Eilertsen on julkaisemassa levyn ECM:llä, Tampereella vieraillut Rymden joka tekee parhaansa ollakseen jotain muuta kun “Esbjörn Svensson Trio Bugge Wesseltoftilla korvattuna”, We Jazz -festareiden yksi kovimmista oli Koma Saxo – siinä vaikuttaneet Petter Eldh ja Christian Lillinger ovat julkaisseet triolevyn äskettäin pianisti Kaja Drakslerin kanssa ja kukapa ei nauttisi Super Mario -coverista – playlistlla asialla Alfredo Rodriguez ja Pedrito Martines.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *