Jazzpossun helmikuun ja maaliskuun soittolista – 50 vuotta ECM:mää


Viime kuun puolella ei tullut soittista, mutta nyt sitten onkin vuorossa tuplapituinen spesiaali – tarjolla on neljä tuntia 50 vuotta täyttävän saksalaisen ECM levymerkin julkaisuja vuosien varrelta.

Siinä missä useimmat pitkään toimineet levymerkkiklassikot kuten Blue Note ovat vaihtaneet omistajia tai pitänet julkaisutaukoja niin ECM on Manfred Eicherin johdolla toiminut jatkuvasti ja johdonmukaisella linjalla – yleisesti puhutaan “ECM soundista”, mutta satojen julkaisujen ja viiden vuosikymmenen ajalta voi hahmottaa moniakin eri tyylejä ja aikakausia tunnusomaisine piirteineen.

Kun mietin valintoja tälle listalle niin tulinkin lopputulokseen, että ECM tarkoittanee jazzdiggareille eri asioita. Tässä 34:n raidan kooste (ois ehkä pitänyt etsiä joku moniosainen biisi että olisi saanut 33 1/3) Jazzpossulle läheisestä ECM:stä – miltä sinun ECM:mäsi kuulostaa?

PS. Jätin tästä nyt tarkoituksella pois ECM:n merkittävän minimalistisen orkesterimusiikin julkaisut – Steve Reichin ja Arvo Pärtin julkaisut ovat toki ECM:n kärkikastia ja oman tyylisuuntansa merkittävimpiä.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *