Sami Linna Quartet – Sami Linna Quartet


Kitaristi Sami Linna on vaikuttanut suomalaisella jazzkentällä jo pitkään, näkyvimmin ehkä Sibelius-Akatemian lehtorina, mutta nyt ilmestyvä Sami Linna Quartetin nimeä kantava levy on ensimmäinen Linnan nimeä kannessa leaderina kantava julkaisu. Sibiksen toiminnasta ovat tuttuja kvartetin muutkin jäsenet – saksofonissa Jussi Kannaste ja uruissa Mikko Helevä. Ulkomaisena vieraana rummuissa kuullaan useampaan kertaan Suomessa vieraillutta Dana Hallia.

Musiikissa ja levyssä kokonaisuutena on miellyttävä 60-lukulainen tunnelma. Mukana on niin kepeämpää svengaavaa soul jazzia kuten päätösraita Clowns kuin väkevämpää modaalista rypistystä kuten etukäteen lyhyempänä singleversiona julkaistu Mode for Tomorrow. Liekö retrotyylit taitavan levy-yhtiö Timmionin ansiota, että LP:lle sopiva viisiraitainen tuntuu sopivan pituiselta ja toimivalta kokonaisuudelta – jää semmoinen vaikutelma että alle 40 minuuttiselle on onnistuneesti kerätty kvartetin materiaalin parhaat palat.

Intensiivisimmät ja svengaavimmat kohdat levystä ovat kelpo herkuttelua ja ilahduttavasti levyllä on pääasiassa niitä parempia kohtia. Sooloilu sujuu mallikkaasti ja erityisesti Jussi Kannaste innostuu ja onnistuu muutamassa raidassa ilahduttav asti. Jimmy Smithin diskografiasta voimme oppia, että jazz-musiikin historian legendaarisimmillekin urkureille ovat balladit yleensä levyjen kompastuskivi ja niinpä nytkin pakollinen tunnelmanrauhoitus Dreamsville tuntuu laahaavan.

Mainio levy 60-lukulaisen jazzin ystäville ja vuoden positiivisia yllätyksiä.

Uutta levyä saa Timmionin Bandcampista – löytyy rajoitetun painoksen sinistä vinyyliä, perinteistä mustaa LP:tä ja CD:tä. Mode for Tomorrow ja Umoya saatavissa myös lyhyempinä versioina seiskatuumaisella singlellä.

  • Sami Linna – kitara
  • Jussi Kannaste – saksofoni
  • Mikko Helevä – Hammond
  • Dana Hall – rummut

One response to “Sami Linna Quartet – Sami Linna Quartet”

  1. I see you don’t monetize rosvot.fi, don’t waste your traffic, you can earn additional cash every month with new monetization method.

    This is the best adsense alternative for any
    type of website (they approve all sites), for more details simply search in gooogle: murgrabia’s tools

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *