DANTCHEV:DOMAIN – Say it


DANTCHEV:DOMAIN on suomalais-bulgarialaisen laulaja Anna Dantchevin johtama kokoonpano joka soittaa Dantchevin säveltämää ja sanoittamaa musiikkia jossaa sykivät vahvana bulgarialaisen kansanmusiikin sydän ja rytmit.

DANTCHEV:DOMAINin instrumentaatio on poikkeuksellinen, Soul Investigatorsista tuttu Erno Haukkala (jonka moni lukija tuntenee myös taiteilijanimellä Ernie Hawks) soittaa pasuunaa ja sousafonia, Sointi Jazz Orchestrasta monille lukijoille tuttu Kenneth Ojutkangas tuubaa, mutta monissa kappaleissa myös kitaraa, Antti-Pekka Rissanen rumpuja ja Joao Luis vibrafonia ja lyömäsoittimia.

Pitkä aloituskappale My Love avautuu hitaasti kasvaen kuin hautajaishymni. Tummasävyinen instrumentaatio ja Dantchevin vahva ääni ovat parhaimmillaan kun mukana on aimo annos dramatiikkaa jota levyltä löytyy vaikka paikkansa ansaitsee myös levyn iloisempi rallatus My Happy Song – eikä sekään ole aivan dramatiikkaa vailla.

Kymmenenraitainen ja 51 minuuttinen levy ehkä alkukappaleen lailla avautuu hieman hitaasti, mutta kasvaa loppua kohti saavuttaen huippunsa What Did the Mother Say?,  Lady’s Mile ja Come and See -kappaleissa. Levyn keskivaiheesta eteenpäin näiden ja My Happy Songin aikana onkin erittäin komea 15 minuuttinen tuokio joka antaa aihetta ajatella, että levyä oisi voinut hieman tiivistää.

Levy on oivallista kuunneltavaa modernin maailmanmusiikin fuusiohengessä jossa paikalliset vaikutteet yhdistyvät luovaan musisointiin – DANTCHEV:DOMAINille kannattaa antaa mahdollisuus jos vaikka esimerkiksi Värttinä tai Maria Kalaniemi kiinnostavat, modernin maailmanmusiikin pelimannihenki on samanlaista, mutta Suomessa tehdyksi muusikiksi tässä on oma mielenkiintoinen vivahteensa.

  • Anna Dantchev – laulu, tupan-rumpu
  • Erno Haukkala – pasuuna, sousafoni
  • Kenneth Ojutkangas – kitara, tuuba
  • Antti-Pekka Rissanen – rummuut
  • Joao Luis – vibrafoni, lyömäsoittimet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *