Jazzpossun heinäkuun 2020 soittolista


Hyvästi Ennio Morricone

 • Gruppo di Improvvisazione Nuova Consonanza – Niente
 • Oddjob – Ecstasy of Gold

Heinäkuussa Ennio Morricone, yksi kaikkien aikojen suurimmista soundtrack-säveltäjistä ja monien jazzmuusikoiden innoittaja siirtyi tuonpuoleiseen orkesteriin 91 vuoden iässä. Morricone olisi itse aina halunnut enemmän huomiota muulle musiikilliselle tuotannolleen, joten otetaan tähän yksi krautrock-henkinen raita vapaaseen improvisaatioon keskittyneen Gruppo di Improvvisazione Nuova Consonanza -kollektiivin tuotannosta – Morricone tässä trumpetissa.

Yksi näyte kuitenkin sallittakoon myös soundtrackmusiikin jazzversioinnista – spagettiwesternsoundtrackit ovat ehkä se tunnetuin osa Morriconen tuotantoa ja näitä ja muita Clint Eastwoodin elokuvista tuttua musiikkia tulkitsi kymmenisen vuotta sitten ruotsalainen Oddjob.

Jazz-Espa toi Helsingin poikkeukselliseen kesään festaritunnelmaa

 • Quartet Ajaton – Weep You No more
 • Aleksi Heinola Quintet – Book’s Bossa
 • Njet Njet 9 – Send in the Piglets
 • Elifantree – Finland: Black Sheep
 • Hands and Omens – Hullujen tanssi
 • Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri – Hypnosis
 • Jonatan Sarikoski – The Boost
 • Kari Antila – Karri Luhtala Organ Brothers – Manolito’s Second Line

Livemusiikin puutostilaan oivan lääkkeen on tarjonnut tällä viikolla Jazz-Espa -festari joka tarjoaa kuuden päivän ajan laadukasta jazzia Helsingin sydämessä. Tässä valikoima vuoden festariesiintyjien tuotannosta.

Kuumimmat uudet ja tulevat julkaisut

 • Mikko Karjalainen Fellowship Quintet – Manago Blues
 • JAF Trio – Masterpiece
 • Otis Sandsjö – ity bity
 • Stanley J. Zappa & Simo Laihonen – Pleasant Avenue
 • Bogdo Ula – Lighter than Air
 • Tom Misch & Yussef Dayes – I Did It For You
 • Joshua Redman – Father
 • Immanuel Wilkins – Grace and Mercy
 • Christian McBride Big Band – Pie Blues
 • Makaya McCraven – Beat Science
 • Bill Frisell – Keep Your Eyes Open
 • Idris Ackamoor – Tango of Love
 • Ant Law – Liable to Wyble
 • Mammal Hands – Chaser

Ja loppuun vielä valikoima uutta ja tulevaa musiikkia – Gunu Karjalaisen Fellowship Quintetin debyyttilevy kuulostaa lupaavalta, We Jazz jatkaa vahvaa julkaisutoimintaa uusilla JAF Trion ja Otis Sandsjön levyillä ja Stanley Zappan ja Simo Laihosen duo kohta tulossa. Ulkomaisista uutuuksista ehkä kovin on Joshua Redmanin uusi levy, bändissä Brad MehldayChristian McBride ja Brian Blade, kehotan myös ottamaan tarkkailuun tulevan Immanuel Wilkinsin debyyttilevyn.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *