Jazz-Espa 2020: Perjantai


UNYA

UNYA avasi perjantain Jazz-Espan. Photo: Olli Sulin

UNYA avasi laulaja/kosketinsoittaja Hilkka Louhivuoren johdolla Jazz-Espan aurinkoisen perjantai-iltapäivän. Bändin musiikki oli hyvä moderni fuusiosekoitus nykypoppia, triphoppia, sähköistä jazzia ja laulussa paikoin jopa uuden kansanmusiikin nuottia. Musiikkipuolella positiivisen vaikutuksen teki vahva rytmiikka jossa oli polyrytmistakin tunnelmaa – hyvää jälkeä kitaristi Lauri Kalliolta, basisti Pekka Löhöseltä ja rumpali Ville Hatanpäältä.

Laulaja/kosketinsoittaja Hilkka Louhivuori. Photo: Olli Sulin
 • Hilkka Louhivuori – laulu, piano, elektroniikka
 • Lauri Kallio – kitara, elektroniikka
 • Ville Hatanpää – rummut
 • Pekka Löhönen – basso

Jonatan Sarikoski Search Party

Rumpali Jonatan Sarikosken Search Party toi Jazz-Espalle tuulahduksen Itävallasta. Photo: Olli Sulin

Itävaltaan kotiutuneen rumpali Jonatan Sarikosken oma kokoonpano Search Party toi perjantaihin mielenkiintoisen tuulahduksen ulkomailta – bändissä mukana saksalaissyntyinen pianisti Thilo Seevers, itävaltalaissaksofonisti Tobias Pustelnik, jo pitempään Itävallassa vaikuttanut kitaristi Vilkka Wahl ja basisti Vesa Ojaniemi.

Sarikoski oli jo Suomen opiskeluvuosinaan nuoren sukupolven lupaavimpia rumpaleita ja itsevarmuus ja rutiini tuntuu ulkomailla vain kehittyneen ja homma hoitui hyviä spiikkejä myöten kelpo leaderin elkein. Musiikissa oli monipuolista ja tyylikästä modernin jazzin tuntua, välillä vedettiin hetki kvartettinakin ilman kitaristi Wahlia. Mielenkiintoni keskittyi erityisesti saksofonisti Pustelnikiin jonka soitossa oli kutkuttelevaa hiljaisella liekillä paahtamisen tuntua – paikoin vähäeleistä, mutta vahvaa.

Mielenkiintoinen yhtyevieras jolta ilmestyi aiemmin tänä vuonna ensilevy on mahdollista nähdä livenä Helsingissä vielä sunnuntaina kun se soittaa pitemmän kaksisettisen keikan Tenho Restobarissa.

Search Partyn saksofonisti Tobias Pustelnik. Photo: Olli Sulin
 • Tobias Pustelnik – saksofoni
 • Thilo Seevers – piano
 • Vilkka Wahl – sähkökitara
 • Vesa Ojaniemi – kontrabasso
 • Jonatan Sarikoski – rummut

Kari Antila & Karri Luhtala Organ Brothers

“Urkuveljekset” Kari Antila ja Karri Luhtala päättivät Jazz-Espan perjantain, rummuissa Tuomas Timonen. Photo: Olli Sulin

Päivän huipennus oli omaa näkemystään kitara/Hammond-urku jazzista luonut kitaristi Kari Antilan ja urkuri Karri Luhtalan Organ Brothers, rummuissa Tuomas Timonen.

Organ Brothersissa on erityisen mielenkiintoista se, että vaikka musiikin osaset – niin sähkökitaran ja Hammondin kohtaaminen kuin tyylilliset vaikutteet funkista, soulista ja jazzista – ovat tuttuja ja monien muidenkin yhdistelemiä niin Organ Brothers kuulostaa persoonalliselta ja omanlaiseltaan, melko harvinainen temppu joka vaatii vahvaa musiikillista näkemystä ja taitoa. Organ Brothersilta tämä kuitenkin onnistuu huolettoman rennosti – mikäs siinä aurinkoisen Espan yleisön nautiskellessa.

 • Kari Antila – kitara
 • Karri Luhtala – Hammond-urut
 • Tuomas Timonen – rummut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *