Sid Hille – Here – Beyond the Infinite


Pianisti/säveltäjä Sid Hillen soolokonserttien sarja Temppeliaukion kirkossa on jatkunut jo lähes 20 vuoden ajan. Syyskuun 23. tulee täyteen 500 improvisoitua konserttia ja tämän merkkipaalun kunniaksi Hille julkaisee toukokuun 27. päivän nauhoituksiin perustuvan levyn Here – Beyond the Infinite. Tai oikeastaan voisi puhua kahdesta levystä, pakettiin kuuluu nimittäin latauskoodi jolla saa tuon toukokuisen esiintymisen sellaisenaan ja varsinainen Here – Beyond the Infinite on kymmenen raidan sarja joissa Hille yhdistää improvisoituun materiaaliin jälkiäänitettyjä syntetisaattoreita ja kosketinsoittimia luoden erilaisia äänimaisemia.

Levyn kansiteksteissä Hille kertoo yrittäneensä tavoittaa äänimaisemia joita hän kuuli unissaan pienenä poikana. Raidat ovatkin usein unenomaisia, usein levollisia ja rauhoittavia, mutta paikoin myös jopa uhkaavia. Tunnelma on kuitenkin pääosin rauhallinen ja levy  Brian Enon määrittämän ambient-musiikin periaatteen mukaisesti “as ignorable as it is interesting” – sen voi yhtä hyvin jättää taustalle soimaan tai paneutua Hillen äänitaiteeseen miten improvisaatiosta on muokattu levykokonaisuus ja miten Hille käyttää erilaisia syntetisaattoreita ja soittimia.

Pohjimmiltaan Here – Beyond the Infinite on kuitenkin enemmän tunnelmalevy jonka voi laittaa taustalle soimaan tai antaa musiikin viedä mukanaan sitä enempää ajattelematta. Klassisten syntetisaattorien äänissä on Hillen tavoittelemaa nostalgiaa, mutta pianon kanssa  Here – Beyond the Infinitellä ne kuulostavat myös ajattomilta.

  • Sid Hille  – piano, syntetisaattorit, koskettimet, Melodica, lyömäsoittimet
  • +Abdissa Assefa – waterphone

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *