Nujakka – Piilopirtti


Free jazzilla on vaikean musiikin maine, mutta 2000-luvun Suomessa freessä on usein ollut hyvin maanläheisiä pelimannitunnelmia. Näillä Black Motorin ja Hot Herosin viitoittamilla poluilla liikuu 2018 perustettu Nujakka joka on marraskuussa julkaissut ensilevynsä Piilopirtti.

Levyn materiaalin alkulähteet ovat nimen mukaisesti piilopirtissä. Puhaltaja Jaakko Arolan, basisti Aaron Koskelaisen ja rumpali Elias Ojutkankaan muodostama trio vetäytyi viime talvena Jaalaan mökille luonnon keskelle työstämään materiaalia. Tätä seurasi pieni kiertue ja maaliskuussa juuri ennen koronarajoitusten alkua levyn äänitykset Kallio-Kuninkalassa.

Rauhallisessa ympäristössä kypsytellyssä materiaalissa kuuluu rentous, Piilopirtti on leppoisaa pelimannifreetä. Arola soittaa monia puhaltimia, se tekee musiikista moni-ilmeistä – soolot ovat melodisia vaikka eivät kaavoihin kangistukaan. Ojutkankaan rummut puhuvat hillitysti, Koskelaisen basso on jämäkkä, se tuo kappaleisiin turvallista pulssia

Moni kappale on jo jäänyt korvien väliin – erityisesti Mökkihöperö ja Venäläinen kahvi ovat mainioita melodioita.

Tämä omakustannelevy on ehdottomati loppuvuoden positiivisia yllättäjiä – Nujakkaa voi lämpimästi suositella Hot Herosin tai Black Motorin musiikin ystäville, toivottavasti kohta tulee lisää tilaisuuksia nähdä bändi livenäkin.

Uutta levyä saa CD:nä ainakin Levykauppa Äxästä.

  • Jaakko Arola – puhaltimet, lyömäsoittimet
  • Aaron Koskelainen – basso
  • Elias Ojutkangas  – rummut, lyömäsoittimet
  • Tuomas Teittinen – trumpetti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *