Jazzpossun joulukuun 2020 soittolista


Tämän kuun soittolista on vain puolitoistatuntinen sillä tällä viikolla ilmestyi myös 40 raidan katsaus koko vuoden parhaisiin (löytyy tämänkin jutun lopusta).

Uusista kotimaisista julkaisuista  tarjolla Hannu Salaman ja Hepa Halmeen paluu – Lähtöpassi tulevaan tarjoaa tenhoavalla bluesahtavalla jamittelulla ryyditettyä Salaman vahvaa spoken word -runoutta, Nujakan mainiota free jazzia, menevää boppia Gunu Karjalaisen Fellowshipilta ja Varre VartiaiseltaUMO Helsinki Jazz Orchestralta Sonny Heinilän nimensä veroinen sävellys Neo-Noir, näyte vielä digijulkaisuaan odottavan Kari Ikosen levyn Maqiano-laitteen mahdollistamasta arabialaissävyisestä ilmaisusta ja jo alkuvuodesta ilmestynyt Raoul Björkenheimin Salar Winds joka taisi jäädä ilmestyessään noteeraamatta.

Ulkomaisissa uutuuksissa jazzia ja bluesia kuuluu kahdella kehutulla soundtrackilla – Pixarin uusi animaatio Soul liikkuu vahvasti jazzin maailmassa – soundtrackin jazzhommista vastuussa Jon Batiste – ja varhaista blues-kulttuuria puolestaan kuvaa Netflixin tuotanto Ma Rainey’s Black Bottom jonka musiikista vastaa Branford Marsalis.

Vuoden kehutuimpiin levyihin lukeutuu kesällä ilmestynyt Maria Schneiderin Data Lords – digialustoilla tarjolla vain single Sputnik. Jazz is Dead -sarjassa Ali Shaheed Muhammadin ja Adrian Yongen kanssa esillä kaksi vanhojen vuosikymmenten nimeä solisteina – sarjan jo ilmestyneessä 5. osassa solistina Black Jazz -kulttilevymerkillä erityisesti aikanaan vaikuttanut Doug Carn ja tulevasta tuotannosta näyte jossa solistina saksofonisti Gary Bartz.

Loppuun näytteitä tulevilta levyiltä – ECM:ltä tulossa Joe Lovanoa ja Shai Maestroa, Kamashi Washingtonin bändistä maailmanmaineeseen noussut Cameron Graves lupailee vahvaa fuusiota tulevalta Seven -levyltä näytebiisillä RedPat Metheny puolestaan siirtyy klassisen kitaran suuntaan tulevalla levyllä Road to the Sun jossa Methenyn sävellyksiä esittää Los Angeles Guitar Quartet ja Edition Recordsilta tulossa jälleen mainiota pohjoismaista jazzia, Eyolf Dalen BEING -levyn julkaisu tapahtuu ensi helmikuussa.

Ja tässä vielä lisäkuuntelemiseksi 40 raitaa vuoden 2020 parhailta jazzlevyiltä:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *