Hannu Salama & Hepa Halme – Lähtöpassi tulevaan


Kirjailija Hannu Salama (84) ja puhaltaja Hepa Halme ovat tehneet uuden kirjallisen äänilevyn Lähtöpassi tulevaan. Monin tavoin se jatkaa viisi vuotta aiemmin ilmestyneen Auringonnousun talosta helvetin kuuseen –levyn jalanjäljissä, mutta konseptissa on myös keskeisiä muutoksiakin.

Suomalaisen modernin kirjallisuuden merkkimiehen luenta ja teksti on vieläkin väkevää – äänenpainoissa on pirullista piikittelyä ja kokeneen näkijän viisautta. Musiikkipuolella tätä tukee oivasti Vapaat radikaalit -kokoonpano jossa rytmipuoli hoituu pitkälti Arttu Tolosen rumpukoneella. Pehmeämmät konerytmit jättävät Salaman äänelle enemmän tilaa – joskus koneilla saa inhimillisempääkin.

Musiikillinen melodista ulottuvuutta tarjoilevat Halmeen ohella trumpetisti Matti Riikonen, kitaristi Esa Onttonen ja jouhikonsoittaja Pekko Käppi. Musiikki on hengeltään hypnoottista ja shamanistista jamittelua joka konerytmiikan tavoin jättää ihmisen äänelle riittävästi tilaa.

Lopputulos on levy jonka seuraan mielellään uppoaa. Niinkin syvälle ettei Salaman tekstien kokonaisuutta tule edes miettineeksi, tärkeämmältä tuntuu rytmin virta ja lausunnan poljento josta välillä tajuntaan painuvat yksittäiset sanat tai säkeet. Tuntuu, että tätä levyä voisi kuunnella vaikka kuinka pitkään. Oheismateriaalissa Salama kertoo, että monet tekstit ovat syntyneet tekniikalla jossa esimerkiksi sanomalehdestä on poimittu 12-20 sanaa ja mahdollisimman paljon vain niitä toistamalla tuottamalla kokonaisuus jossa on järjellinen sisältö. Teksteihin jää tulkinnanvaraa, se houkuttelee kuuntelemaan uudestaan – jospa tällä kerralla huomaisin jonkun uuden kulman tai viittauksen.

Pitkään suomalaisten jazzia julkaisevien levy-yhtiöiden eliittiin kuulunut Petri Haussilan TUM Records ei ole viime vuosina kovin monia levyjä julkaissut. Olikin ilo pitkästä aikaa saada käsiinsä jälleen yksi erinomaisesti tuotettu kokonaisuus, TUMin CD-julkaisujen lisämateriaali hakee maailmanlaajuisesti vertaistaan.

Uutta levyä myyvät mm. Digelius ja Levykauppa Äx.

 • Hannu Salama – tekstit ja lausunta
 • Hepa Halme  – tenorisaksofoni, huilu, bassohuilu, lyömäsoittimet
 • Matti Riikonen  – trumpetti, flyygelitorvi
 • Esa Onttonen  – kitara, bassokitara
 • Arttu Tolonen  – syntetisaattori, rumpukone, efektit
 • +Pekko Käppi  – jouhikko

One response to “Hannu Salama & Hepa Halme – Lähtöpassi tulevaan”

 1. If you are currently managing construction projects or plan on getting into this industry, please read on. I’m a Construction Manager with experience since 1983, with a Civil Engineering degree. Managed Construction projects for Contractors and Owners from the inception of the concept through design up to construction completion.

  Managing construction projects is a very complex matter and if not done right, you can find themselves in litigation or suffer significant losses. In fact the simplest part of projects is construction itself. The challenge is properly managing the various aspects, documentation and the hardest challenge of all, managing people. You’ll be dealing with egos, characters and agendas. Don’t kid yourself, human nature is part of every step you make when you manage a project.

  I’ve shared my life experience in this on-line course where I explain, from a real life perspective the concepts, best tips and how to navigate through everyday challenges. And, I incorporated the human element into every topic.

  If you would like to get all this information to enhance you career or get valuable information to help you with your current job, please check this link. This course is based on an award winning Construction Management book.

  http://bit.ly/2Lt1y7g

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *