Jazzpossun heinäkuun 2021 soittolista


 • Pepe & Paradise – My Next and Only Love
 • The Watercolors – Game Changer
 • Nina Mya – Never Can Say Goodbye
 • Timo Lassy – Foreign Routes
 • Mario Rom’s Interzone – Eternal Fiction

Jazzfestivaalikesä jatkuu kasvavien koronalukujen varjostamana. Yksi festivaalikesän hienoimmista projekteista on Jukka Eskolan järjestämä Pepe Willbergin Niin vähän on aikaa ja En soisi sen päättyvän -levyjen materiaaliin perustuva ohjelmisto joka kuultiin jo Pori Jazzeilla ja tulevaisuudessa myös ainakin Oulussa ja Helsingissä. Tässä yksi klassikkoraita ohjelmiston instrumentaalihenkisemmästä päästä – Otto Donnerin kehittely My One and Only Loven pohjalta.

Janne Saarisen oboe värittää vahvasti  The Watercolorsin akvarelleja. Vesivärit esiintyivät tällä viikolla Jazz-Espalla ja levyn julkaisi äskettäin norjalainen AMP.

Laulaja Nina Mya on julkaissut uuden sielukkaan levyn Just Another Lonely Soul tässä näytteenä Never Can say Goodbye – Myaa kuultiin festivaalirintamalla tällä viikolla Turku Sea Jazzissa.

Timo Lassy on soittanut uutta triomateriaalia tässä kuussa niin Porissa kuin We Jazzin Odysseuksessa. Tässä uusin single Foreign Routes elokuun loppupuolella ilmestyvältä levyltä.

Odysseuksessa suuren yleisön suosion saavutti itävaltalainen Mario Rom’s Interzone joka esiintyi myös laajasti Raahen Rantajatseilla ja pistokeikoilla Tampereella ja Porissa.

Muutamassakin kokoonpanossa Odysseuksessa soitti basisti/tuottaja Petter Eldh jolta on tulossa uutta musiikkia kohtapuoliin Edition Recordsin kautta.

 • Jason Nazary – Weird Little Gopher
 • Kaukolampi – Part III

We Jazzin tuoreita julkaisuja ovat Jaimie Branchin kanssa Anteloperin muodostavan rumpali Jason Nazaryn elektroninen Spring Collection ja ensimmäinen osa We Jazz Reworks jossa tuottajat luovat uutta We Jazzin julkaisuja samplaten – sarjan avaa Timo Kaukolampi.

 • Pat Metheny – It Starts When We Disappear
 • James Francies – Levitate
 • Slowly Rolling Camera – A Force for Good
 • William Parker – Tabasco 
 • Tim Berne, Chris Speed, Reid Anderson, Dave King – Dogon A.D.

Pat Methenyn uusi pitkälle maailmankiertueellekin lähtevä kokoonpano on nimeltään Side-Eye. Tulevan levyn ensimmäisellä näytteellä esittäytyy trio jonka musiikissa kuuluu Methenyn vanhempien levyjen kaikuja, koskettimissa äskettäin Blue Notella toisen levynsä julkaissut James Francies (perässä näyte myös siltä) ja rummuissa Marcus Gilmore.

Edition Records levy-yhtiön perustajan ja johtajan Dave Stapletonin oma bändi Slowly Rolling Camera on julkaissut uutta musiikkia – vierailijoina mukana mm. Verneri Pohjola ja Chris Potter kuten tällä raidalla A Force for Good.

Seitsemääkymmentä ikävuotta lähestyvästä  basisti William Parkerista tuntuu tulleen viime vuosina yksi amerikkalaisen free jazzin näkyvimmistä nimistä. Alkuvuodesta massiivisen 10 CD:n boksin uutta musiikkia julkaissut Parker uskaltaa kokeilla uusiakin äänimaailmoja, uudella triolevyllä Mayan Space Station musiikissa pääosaan nousee Ava Mendozan sähkökitara.

Broken Shadows levyllä kunnioitetaan Ornette Colemanin, Dewey Redmanin, Charlie Hadenin ja Julius Hemphillin kaltaisia mestareita. Bändissä soittavat Tim BerneChris Hall ja The Bad Plussasta tutut Reid Anderson ja Dave King. Tässä näytteenä Hemphillin kuolematon klassikkosävellys Dogon A.D.

 • Kenny Garrett – Sounds from the Ancestors
 • Lars Danielsson – Desert of Catanga
 • Anders Mogensen – Waiting for Klara
 • Orrin Evans – Levels
 • 11 Acorn Lane – Giddy Gorilla
 • Alice Coltrane – Krishna Krishna

Muissa uutuusjulkaisuissa noteerattakoon toinen näyte tulevalta Kenny Garrettin levyltä, nyt mukana latin jazz -tunnelmaa, pohjoismaisia leadereita – Lars Danielssonin uutta Liberetto-materiaalia ja rumpali Anders Mogensenia.

The Bad Plus ilmoitti alkuvuodesta ettei jatka enää pianotriona vaan Dave King ja Reid Anderson joita edellä kuultiin Broken Shadowsillakin jatkavat toistaiseksi duona. Ethan Iversonin korvannut Orrin Evans ilmoitti jatkavansa uransa luomista omissa nimissään – nyt on uusi julkaisu The Magic of Now ilmestynyt, saksofonissa nouseva tähti Immanuel Wilkins.

En ollut kuullut aiemmin New Yorkissa vaikutavasta 11 Acorn Lane -duosta, mutta he ovat tehneet vanhaa ja uutta sekoittavaa electroswingiä jo toistakymmentä vuotta. Uusi single Giddy Gorilla kuulosti hauskalta!

Ja lopuksi vielä arkistojulkaisu Alice Coltranelta – Turiya Sings omakustannekasetista on nyt julkaistu miksaukset joissa Coltranen laulua kuullaan vain Wurlitzerin säestämänä.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *