Nina Mya – Just Another Lonely Soul


Laulaja Nina Myan neljäs levy Just Another Lonely Soul jatkaa aiemmilta levyiltä tutulla soul-pitoisella linjalla. Suurin osa bändistä on sama kuin viiden vuoden takaisella edellisellä levyllä Closure – trumpetissa Jukka Eskola, saksofonissa ja huilussa Pope Puolitaival, koskettimissa Henri Mäntylä ja bassossa Jori Huhtala. Uusi lisäyksiä bändiin ovat kitaristi Varre Vartiainen ja rumpali Jussi Lehtonen. Kahdella raidalla vierailee Antti Kujanpää soittamassa urkuja. Kasassa on siis varsin ensiluokkaisista jazzmuusikoista koottu bändi.

Levy alkaa vahvasti menevästi groovaavalla nimiraidalla jossa on hyvää hieman retroa soulmeininkiä niinkuin Johanna Förstin ja Teppo Mäkysen Jo Stancella aikoinaan. Myan laulu toimii hyvin, tyylikästä ja ilmeikästä soulia. Myös vahvoja instrumentalisteja käytetään tällä raidalla hyvin Eskolan puhaltaessa hommat käyntiin ja Mäntylä onnistuu sähköpianosoolossaan hienosti. Tämä nopeatempoinen soulmeininki vetoaa levyn eri puolista ainakin minuun parhaiten – toiseksi suosikiksi on noussut myöhempi menopala A Better Man ja hyvin svengaa A Man with Hazel Eyeskin jossa Vartiainen päästetään irti solistina.

Herkempikin puoli välillä kolahtaa – erityisesti pelkän pianon säestyksellä vedetty, gospel kuorolla ryyditetty If You Are Gone koskettaa. Siinä Myan ääni pääsee kaikista vahvimmin esille.

Yhtä lainakappaletta lukuunottamatta levyn yksitoista raitaa ovat Myan sävellyksiä ja sanoituksia – yksi sävellyksistä Lehtosen kanssa yhteistyönä. Sanoitusten aihepiiri liikkuu ihmissuhteissa, rakkaudessa ja yksinäisyydessä – tematiikkaa joka on aina ajankohtaista, mutta toisaalta niin usein sanoituksissa kaluttua että kovin persoonallista kuvaa niistä ei jää.

Kaiken kaikkiaan Just  Another Lonely Soul on levy perinteisen, taitavien muusikoiden soittaman soulin nälkään – ei tätä tyyliä niin hirveän paljoa Suomessa nykyään levytetä.

Uutta levyä saa julkaisija Flame Jazz Recordsilta. CD on jo ilmestynyt ja rajoitetun painoksen vinyyli-LP tulossa tällä tietämällä syyskuussa.

  • Nina Mya – laulu
  • Jukka Eskola – trumpetti ja flyygelitorvi
  • Pope Puolitaival – saksofoni ja huilu
  • Henri Mäntylä – koskettimet
  • Varre Vartiainen – kitara
  • Jori Huhtala – basso
  • Jussi Lehtonen – rummut
  • +Antti Kujanpää – urut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *