April Jazz 2021: Peela, Bernhoft


Peela

Photo: Mika Kirsi (Micarte)

April Jazzien lauantailta odotin eniten Peelan näkemistä livenä. 2016 perustettu nuorten taitavien muusikoiden Peela on pikkuhiljaa vakiinnuttanut asemansa uuden sukupolven fuusiobändinä jonka musiikissa kuuluu 80-lukulainen fuusio, kevyt funk ja neo-soul. Bändin arsenaaliin kuuluu paitsi kyvykästä soittoa myös Maja Mannilan komeaa laulua.

Louhisalin keikkakin pursusi nuorta energiaa, hyvää menoa ja taitavaa sooloilua. Yhtyeen sävellyksistä vastaava Johannes Granroth oli solistina ehkä eniten esillä, mutta muutkin soittajat – koskettimia laulun ohella soittanut Mannila, saksofonisti Sami Leponiemi,  basisti Oliver Karttunen, lyömäsoittaja Mikko Antila ja rumpali Severi Sorjonen – saivat komeat hetkensä. Vibrafonia pääsoittimenaan mm. omassa Maan Tila -yhtyeessä soittava Antila tosin solistina onnistui ehkä yllättäen parhaiten vieraillessaan Mannilan syntetisaattorilla yhden soolon ajan, mutta kyllähän Antila on oiva pianistikin mikä kuultiin myös illalla jatkojameissa.

Tuntui jotenkin sopivalta kuulla Peelaa April Jazzeilla – festivaalin historian vakioesiintyjistä nimittäin Lenni-Kalle Taipale ja Iiro Rantala edustivat (ja edustavat) saman tyyppistä “popjazz”-tekemistä ja onhan Rantala perustanut Flock -yhtyeenkin Granrothin, Mannilan ja Sorjosen kanssa.

  • Maja Mannila, koskettimet, laulu
  • Johannes Granroth, kitara
  • Severi Sorjonen, rummut
  • Sami Leponiemi, saksofoni
  • Oliver Karttunen, basso
  • Mikko Antila, perkussiot

 

Bernhoft

Photo: Mika Kirsi (Micarte)

Lauantain toinen esiintyjä oli norjalainen Bernhoft joka esitti rytmikästä musiikkiaan soolona kitaralla ja pianolla itseään säestäen. Keikka oli siis varsin erilainen kokemus kuin hänen uusin levynsä Dancing On My Knees vaikka samoja biisejä kuultiinkin ja ehkä parempi niin sillä yhden miehen showna musiikki tuntui persoonallisemmalta.

Bernhoft oli sympaattinen esiintyjä joka sai yleisön hyvin settiin mukaan. Loppua kohti saatiin vähän lisää groovea kun Bernhoft looppeja hyödyksi käyttäen toi musiikkiin lisää rytmielementtejä.

Eihän sitä jazziksi voi kutsua, mutta mukavaa ja hyväntuulista musiikkia.

  • Bernhoft – laulu, kitara, piano

Peela ja Bernhoft April Jazz 2021 festivaaleilla Espoon kulttuurikeskuksessa 30.10.2021


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *