Johanna Elina Sulkunen – Terra


Korona-aika myllersi paitsi keikkarintamaa niin myös monia levytysprojekteja. Laulaja/säveltäjä Johanna Elina Sulkusen Sonority -trilogian toinen osa Terra siirtyi tekoympäristöltään suunnitellun Islannin sijaan Sulkusen kotistudioon Kööpenhaminaan ja mukaan tulivat aikamme suuret teemat: pandemia, ilmastonmuutos, globalisaatio.

Jos Koan oli intiimiä kokeellisuuteen kurottavaa ambienttia jossa Sulkusen ääni oli kuulijaa lähellä, Terra tuntuu pandemian pakottamasta sulkeutumisesta huolimatta merkittävästi avarammalta. Tähän vaikuttaa merkittävästi muiden soittajien lisääminen palettiin, levyllä kuullaan paikoin Halvcirkel -jousitrioa, kolmea puhaltajaa ja rumpalia. Kahden julkaistun Sonority -levyn kuunteleminen peräkkäin antaa pikemminkin vaikutelman että Terrassa lähdetään pienestä sisätilasta ulos maailmaan.

Ambient/minimalistinen tunnelma on silti yhä pääosassa – levyä kuunnellessa tulivat mieleen mm. Richard Skeltonin musiikki ja Laurie Andersonin ja Khronos Quartetin Landfall niin keskeinen Halvcirkelin jousten ääni äänimaailmalle on. Terra on kuitenkin jotenkin rakenteiltaan ja rytmitykseltään lähempänä tavanomaisempaa modernia elektronista singer-songwriter musiikkia. Se ei ole kokeellisuudessaan raskas kokemus vaan sen seitsemän osaa ovat suhteellisen “biisimäisiä”, levy virtaa hyvin ja se on melankolisesta tunnelmastaan huolimatta miellyttävää kuunneltavaa ja sen tunnelmaan palaa mielellään uudestaan hiljentymään.

Uutta levyä saa digi/CD/LP Bandcampista.

  • Johanna Elina Sulkunen – laulu ja elektroniikka
  • Carolyn Goodwin – saksofonit, klarinetti
  • Francesco Bigoni – saksofonit, klarinetti
  • Henrik Pulz Melbye – saksofonit, klarinetti
  • Anders Vestergaard – rummut
  • Halvcirkel
  • Bettina Marie Ezaki – viulu
  • Pernilla Kristiansen – viulu
  • Mika Persdotter – alttoviulu
  • Nicole Hogstrand – sello

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *