Jazzpossun joulukuun 2021 soittolista


Nyt kun jazzvuosi 2021 on saatu pakettiin vuoden parhailla (tosin useampi 2021 levyjuttu on vielä tulossa lähiviikkoina) on aika luoda kuukausittaisessa soittolistassa katse vuoteen 2022. Tässä kuussa kuunnellaan näytteitä ensi vuoden tulevista julkaisuista ja Suomeen keikalle tällä tietämällä 2022 tulevista artisteista.

Tulevia levyjä

 • Ilmiliekki Quartet – Aila
 • Koma Saxo – Koma Kaprifol
 • Lithium – Narrow Passage
 • Joonas Tuuri Quartet – Dimensions

We Jazzin odotettuja 2022 julkaisuja ovat helmikuun 11. ilmestyvä uusi Ilmiliekki Quartetin nimeä kantava levy ja maaliskuussa ilmestyvä uusi Koma Saxo – mukana myös festareilla bändissä nähty ja Peter Evansin kanssa Hietsu is Happening/jaZZanti -keikalla käynyt laulaja Sofia Jernberg.

Eclipseltä on tulossa uusia levyjä ainakin Lithiumilta (Alexi TuomarilaAndre Fernandes, Jonne Taavitsainen, Joonas Tuuri) ja Tuurin omalta kvartetilta. Hyvän kuuloista modernia jazzia molemmat näytteiden perusteella.

 • Chip Wickham – Sais (Egypt)
 • Marquis Hill – Law & Order (Live)
 • Cécile McLorin Salvant – Ghost Song
 • Immanuel Wilkins – Emanation

Tulevien levyjen näytteistä ovat näillä listoilla olleet esillä jo Chip Wickham ja Immanuel Wilkins, mutta ettei totuus unohtuisi otetaan nämä hienot näytteet tähänkin katsaukseen mukaan. Wilkins on myös tulossa kesällä Pori Jazzeille, suosittelen vahvasti.

Edition Recordsin talliin liittyy trumpetisti Marquis Hill. Ensimmäisenä julkaisuna tiedossa live-taltiointi erittäin nimekkäältä bändiltä (Walter Smith III, Joel Ross, James Francies, Kendrick Scott, Harish Raghavan).

Wilkinsin tavoin Poriin on tulossa laulaja Cécile McLorin Salvant joka on ollut viime vuosina omassa luokassaan Yhdysvalloissa kriitikoiden ylistämänä jazzlaulajana. Uusi levy Ghost Song tulossa maaliskuun 4.

2022 keikkavieraita

 • Marc Ribot & Rootless Cosmopolitans – Requiem for What’s-His-Name
 • Enemy – Fogo
 • Frank Gambale – Little Charmer
 • Bill Frisell – Everywhere

Toistaiseksi vielä perumatta on avant-garde kitaristi Marc Ribot‘n soolokeikka G Livelabissa 26.1. Saa nähdä miten käy, toivottavasti toteutuu.

Viime syksyltä maaliskuulle on siirretty Enemy -trion (Kit Downes, piano / Frans Petter Eldh, basso / James Maddren rummut) G Livelab keikka. Tiluttelufuusion elävä legenda Frank Gambale on tulossa Espooseen pariin kertaan siirtyneelle keikalle tällä tietämällä 30.3. Ainakin pariin kertaan on myös siirtynyt Bill Frisellin Espoon keikka vaikka herra Suomeen saatiinkin tänä vuonna jo Poriin – nyt suunnitelmissa 28.10. keikka Harmony-kokoonpanon kanssa.

Savoy JAZZFest 2022

 • ARTEMIS – Goddess of the Hunt
 • Nicholas Payton – Hangin’ and Jivin’
 • Christian McBride & Inside Straight – The Shade of the Cedar Tree (Live)

Savoy JAZZFest luottaa ensi vuonna kovatasoisiin jazznimiin – jo ilmoitettuja esiintyjiä ovat ARTEMISNicholas Payton trioineen ja basisti Christian McBriden Inside Straight. Kolme esiintyjää vielä ilmoittamatta, mutta voi jo sanoa että jos kaipaat jazzfestivaaleille lisää jazzia niin kannattaa tukea Savoyta tänä vuonna – on suhteellisen harvinaista että ohjelmisto rakentuu useamman vahvan amerikkalaisesiintyjän ympärille tällä tavoin.

Liput keikoille ja neljän päivän festivaalipassi ovat myynnissä.

April Jazz 2022

 • Gonzalo Rubalcaba – Lagrimas Negras
 • Accent – No More Blues
 • Dirty Loops – Rock You

Espoon April Jazz on tutulla paikallaan huhtikuun lopulla, mutta nyt entistä pidempänä. Jazzyleisöä kiinnostanee huippupianisti Gonzalo Rubalcaba, muissa joulun ennakkomyyntiin ilmoitetuissa esiintyjissä nähdään tuttuja April Jazzin ominaispiirteitä – lauluyhtye Accent ja sliipatuista funk/fuusio-henkisistä pop-covereista tunnetuksi tullut ruotsalainen Dirty Loops ovat esiintyjiä joita odottaa näkevänsä todennäköisimmin juuri April Jazzeilla.

Ohjelmistotiedot ja lipunmyynti jo ilmoitetuille keikoille löytyy April Jazzin sivuilta.

Pori Jazz 2022

 • Kenny Garrett – Sounds from the Ancestors
 • Thundercat – For Love (I Come Your Friend)
 • Joe Lovane & Dave Douglas Sound Prints – Life on Earth
 • Sons of Kemet – Hustle
 • Charles Lloyd – Peace
 • Cory Wong – Let’s Go

Pori Jazz palaa heinäkuun puolessa välissä suunnitelmien mukaan entiseen suuruuteensa. Monia mielenkiintoisia artisteja on jo ilmoitettu. Kirjurinluodolla kuullaan ainakin tänä vuonna uusia levyjä julkaisseita Kenny Garrettia, Joe Lovanon ja Dave Douglasin Sound Printsia, tämän vuoden Helsingin Juhlaviikkojen keikat perumaan joutunutta Sons of Kemettiä ja Charles Lloydia. Genrerajat ylittävistä fuusio/funkhommista pitäville tarjolla löytyy basisti Thundercattia ja Vulfpeckistä tunnetuksi tullutta kitaristi Cory Wongia (joka muuten julkaisi tänä vuonna yhteislevyn April Jazzeille tulevan Dirty Loopsin kanssa).

Vielä tänään 31.12. saa päivälippuja ja useamman päivän passeja alennushintaan!

Toivottavasti nähdään keikoilla ja festareilla 2022!

Paljon lisää kuukausittaisia, vuosittaisia ja teemoille omistettuja soittolistoja löydät Spotify-profiilistani.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *