Jazzpossun helmikuun 2022 soittolista


Tässäpä kuumimmat jazzuutuudet helmikuulta. Apple Music versio löytyy tämän linkin takaa!

Kotimaisia uutuuksia

 • Joona Toivanen Trio – Except For
 • Riikka Keränen – Say It Isn’t So
 • Joonas Tuuri Quartet – Abyss
 • Maxxxtet – Demoni 5

Helmikuun kuumin julkaisu oli We Jazzin julkaisema Joona Toivanen Trion uusi Both Only jossa erityisesti äänimaailmat ja hyvät soundit viehättävät. Laulujazzrintamalta vahva uutuus on Flame Jazz Recordsin julkaisema Riikka Keräsen uusi levy A Vision of a Garden.

Odotettujen uutuuksien maistiaisia on tarjolla Joonas Tuuri Quartetilta ja Maxxxtetilta. Muistan Maxxxtetin Demoni -sarjaa kuulleeni livenä jo vuosia sitten joten on mukava saada sitä materiaalia levylläkin.

Kuumimmat uutuudet Yhdysvalloista

 • Christian McBride – Blues Connotation
 • Melissa Aldana – Emelia
 • Ethan Iverson – Blue
 • Joel Ross – PRAYER
 • Kamasi Washington – The Garden Path

Sunnuntaina Savoy JAZZFesteillä esiintyy basisti Christian McBride. Viime vuonna Qobuz-palvelussa yksityisoikeudella julkaistu The Q Sessions EP on nyt muuallakin kuultavissa.

Savoy JAZZFesteillä sen sijaan ei nähty ARTEMIS-kokoonpanon kiertueella Melissa Aldanaa jonka uusi oma levy 12 Stars ilmestyy tänään. Toinen kuukauden mielenkiintoinen Blue Note -julkaisu on Ethan Iversonin Every Note is True jossa yhdistyvät Iversonin musiikilliset kiinnostukset varsin omaperäisellä tavalla pianotriolevyksi.

Blue Noten tulevissa julkaisuissa oma odotetuin julkaisuni on vibrafonisti Joel Rossin The Parable of the Poet joka tulee ensi kuussa. Nyt kuultavissa eka näyteraita PRAYER.

Joitakin vuosia sitten todelliseksi jazzkomeetaksi nousi Kamasi Washington joka on elänyt verrattaen hiljaista eloa levyrintamalla. Uudesta biisistä The Garden Path ei taida olla tietoa vielä ennakoiko se uutta levyä vai onko se vain erillinen single julkaisu. Uutta Kamasia kuitenkin nyt kuultavana.

ECM:n mielenkiintoinen uusi uutuus on trumpetisti Avishai Cohenin uusi moniosainen teos Naked Truth.

Ja muualta

 • Avishai Cohen – Videogame
 • Binker & Moses – Asynchronous Intervals
 • Fergus McCreadie – Morning Moon
 • GoGo Penguin – Ascent
 • Shake Stew – Wake Up and Be Gone
 • VEIN Trio – On the Underground Road

Myös käsittääkseni Israelista käsin jo toistakymmentä vuotta toiminut basisti Avishai Cohen on julkaissut uuden raidan. Erittäin hyvältä kuulostaa Videogame – hieman korvaani paluulta Cohenin parhaiden levyjen poljentoon.

Brittijazzin uuden aallon ensimmäisiin airueisiin kuuluneet Binker and Moses ovat myös julkaisseet uuden levyn. Feeding the Machine -levyllä duon musiikkiin yhdistetään hillittyä elektroniikkaa.

Viime vuonna pientä kansainvälistä läpimurtoa tehnyt pianisti Fergus McCreadie julkaisee Edition Recordsilla uuden levyn keväällä. Tunnelmallinen Morning Moon on jo toinen single – odotan tätä innolla.

Elektronisen musiikin ja postminimalismin henkeä tavoitteleva pianotrio GoGo Penguin on vaihtanut rumpalia. Rob Turnerin paikalle pallille nousee Jon Scott. Ensimmäinen näyte kyvyistä on uusi raita Ascent. Turner oli mielestäni tämän tyyppisen soiton parhaita osaajia jazzmaailmassa, aivan vielä Scott ei tällä raidalla vakuuta olevansa vertainen seuraaja, mutta hyvältähän tämä kuulostaa.

Loppuun vielä Shake Stew’n afro-spiritualistista tunnelmaa ja sveitsiläisen VEIN Trion mainiota uutta pianotriomusaa.  Jotkut ehkä muistavat VEININ keikasta Greg Osbyn kanssa toisilta We Jazz festareilta vuodelta 2014mai.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *