Pepa Päivinen – Personal Breath


Puhaltaja Pepa Päivinen on löytänyt oivan yhteistyökumppanin rumpali Jussi Miettolasta. Miettolan ja Ilari Filanderin muodostaman Good Romansin kanssa tehtyä yhteistyötä nimittäin levyrintamalla seuraa nyt toinen kahden hengen yhteistyöprojekti kun Miettola täydentää Päivisen puhaltimet paikoin täysipainoiseksi yhtyemusiikiksi uudella levyllä Personal Breath.

Päivisen musiikilliset kiinnostukset ulottuvat vapaasta puhaltamisesta sävellettyyn. Ensisijaisesti Personal Breath esittelee Päivistä säveltäjänä. Useimmilla raidoilla Päivisen puupuhaltimia ja huiluja kuullaan jälkiäänitettynä puhallinorkesterina. Harmoniat värisevät modernin taidemusiikin hengessä. Personal Breath on usein vähäeleinen ja kuulas, mutta usein myös jännitteine. Levy on kuin kävely öisessä metsässä – samaan aikaan kaunis, mutta myös hieman jännittävä.

Päivisen free-puolen ystävätkin saavat osansa. Duettobiisi Stankolla Päivisen baritonisaksofoni mouruaa väkevästi ja vahvoja saksofonisooloja kuullaan myös sisällissodan tapahtumista innoittuneella 1.5.1918 raidalla ja nimiraidalla Personal Breath.

Päivisen aiempien julkaisujen ystävät löytänevät kaikki tältä eheältä levyltä jotain korvaa miellyttävää ja todennäköisesti kaikki osuu ja uppoaa – sen verran oiva kokonaisuus on nimittäin kasassa.

Uutta levyä saa Digeliuksesta.

  • Pepa Päivinen – puupuhaltimet, huilut, ääni, Seagull Merlin, lyömäsoittimet
  • Jussi Miettola – rummut, lyömäsoittimet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *