Teemu Kekkonen – Here/There


Nuori pianisti Teemu Kekkonen asetti debyyttilevylleen riman korkealle mainiolle neljän raidan EP:llä Trio Live at Bimhuis joka oli äänitetty tuossa nimekkäässä konserttipaikassa Kekkosen opiskelukaupungissa Amsterdamissa. Nyt on debyytin aika sitten tullut – Here/There -levyllä kokoonpano on yhä trio, mutta nyt kotimaisin voimin, bassossa Mikael Saastamoinen ja rummuissa Roope Kantonen.

Nimibiisi avaa levyn miellyttävän melodisesti, mutta ehkä hieman varovaisesti tunnustellen, mutta jo ensimmäisen raidan jälkimmäinen puolisko paljastaa yhden Kekkosen keskeisistä vahvuuksista – kappale kasvaa edetessään mukavasti ja loppua kohti tunnelmaa saadaan hienosti nostatettua. Trio saa samaa hyvää nostatusta useimpiin kappaleisiin. Here/There on debyytiksi itsevarma – se kuuluu sekä määrätietoisena soittona että innostuksena tehdä kappaleista tulkinnan ja dynamiikan kautta “sävellyksiään suurempia” ja tässä Saastamoinen ja Kantonen tukevat hyvin. Kun viides raita Melancholia loppuu melko tasaisena balladina, olo on vähän pettynyt – sen verran mukavasti levyn ensimmäiset raidat palkitsevat.

Kahdeksasta raidasta kolme löytyi jo 2021 alussa julkaistulta livelevyltä – nyt ne kuulostavat vielä paremmilta. Levystä jää tuntuma että materiaalia on kypsytelty tarpeeksi. Musiikki on kauttaltaan melodista, paikoin kansanmusiikkimaistakin – erityisesti pirteästi loikkiva Endless Joy tuo mieleen skottipianisti Fergus McCreadien viime aikaiset kansanmusiikkivaikutteiset kappaleet. Sävellyksistä digijulkaisun kaikki seitsemän ovat Kekkosen omia sävellyksiä, CD-versiossa vielä niiden päälle tulkinta Egotripin Matkustajasta.

Here/There on vahva debyytti. Amsterdamissa vaikuttava Kekkonen ei taida olla kovin tunnettu nimi vielä Suomessa – ehkä harvalle mieleen Mikko Sarvanne Hip Companysta jäi sen pianisti – mutta ensimmäisen levyn perusteella Kekkoselta voidaan odottaa tulevaisuudessa vielä paljon.

Uutta levyä saa Bandcampista.

  • Teemu Kekkonen – piano
  • Mikael Saastamoinen – basso
  • Roope Kantonen – rummut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *