Jazzpossun lokakuun 2022 soittolista


Linkit:
Spotify: https://open.spotify.com/playlist/7cjbKAUi9jgOf001tdtaOS?si=8d1daa18d41b47f7
Apple Music: https://music.apple.com/fi/playlist/jazzpossu-jazz-mix-10-2022/pl.u-BNA6YabuYbyqpL

Bill Frisell kävi Espoossa & ulkomaiset uutuudet

 • Bill Frisell Harmony – On The Street Where You Live
 • Bill Frisell – Holiday
 • Julian Lage – Auditorium

Yksi pitkäaikaisista suosikeistani – kitaristi Bill Frisell – vieraili Espoon Sellosalissa Harmony -kokoonpanon kanssa jossa tunteikas ja tunnelmallinen harmonialaulu on tärkeässä osassa. Tässä yksi amerikkalaisen musiikkikulttuurin juurille menevän ohjelmiston kappaleista levyn tulkintana.

Ulkomaisissa julkaisuissa tuntui olevan aika hiljainen vaihe sillä Frisell esiintyy sekä eniten odottamallani tulevalla ulkomaisella julkaisulla että eniten kuuntelemallani tuoreella. Frisellin omissa nimissä on tulossa Blue Notelta 11.11. Four jossa Frisellin kanssa musisoivat Gregory TardyJohnathan Blake ja Gerald Clayton. Lisäksi Friselliä kuullaan tärkeänä vierailijana samaten Blue Noten julkaisemalla Julian Lagen levyllä View With A Room.

Tampere Jazz Happening 2022

 • Moskus – Hjorten i skogen
 • Stefan Pasborg & UMO – Dances of the Young Girls (Live)
 • Varre Vartiainen – Leo (Alternate Version)
 • Isaiah Colliser & the Chosen Few – Part I. Forgiveness

Itse en tänä vuonna pääse Tampere Jazz Happeningiin, mutta ohjelmisto näyttää mielenkiintoiselta ja paljon hyvää musiikkia on taas tiedossa. Valitsin tähän yhden huomionarvoisen artistin jokaiselta festivaalipäivältä.

Koko ohjelmistoon voi tutustua festivaalin sivuilla.

Kotimaiset uutuuslevyt

 • Eero Koivistoinen Quartet – Hear Hear
 • Teemu Viinikainen – Ask Me Now
 • Mikko Sarvanne Garden – Kämmenelle kirsikaksi tiivistynyt yö
 • Signe – Pietà
 • Martti Vesala Soundpost Quintet – Trial by Fire
 • Forest Chorus – Fountais
 • Max Zenger Globus – Orbit

Jos ulkomaisella levyrintamalla tuntuu hiljaiselta niin Suomesta on tullut ja on tulossa mitä mainiointa musiikkia vaikka kuinka paljon.

Erittäin vahva levy on Eero Koivistoisen kvartetin uutuus Diversity jossa ollaan hyvinkin jazzin ytimessä ja Koivistoisen sävellyksissä kuuluu kaikuja jazzin suurista nimistä kuten John Coltrane ja tämän raidan tapauksessa Thelonious Monk.

Monk on mielessä myös kitaristi Teemu Viinikaisella. 18.11. tulevalta Songs of Silence -levyltä löytyy kaksi Monk-tulkintaa, niistä toinen on ennakkoraita Ask Me Now.

Erittäin mielenkiintoinen uutuus on Mikko Sarvanne Gardenin Heräämisen valkea myrskySarvanne on levyä varten koonnut kokoonpanon jossa on kolme Signestä tuttua laulajaa, sellisti, basisti ja lyömäsoittaja Sarvanteen itse lisätessä vielä elektroniikkaa – vahvasti nykymusiikin suuntaan kallellaan oleva teos – erittäin mainiota crossoveria.

Signestä puheenollen, heidän uusin levynsä Morphemes on tainnut jääd mainitsematta, joten otetaan sekin mukaan nyt.

4.11. ilmestyy Martti Vesala Soundpost Quintetin kolmas levy Trial by Fire – varsin monipuolistakin menoa on luvassa, vähän Miles Davis -fuusiohengessä säröisine sähköpianoineen menee etukäteen julkaistu nimibiisi, mutta levyllä on paljon muitakin tunnelmia.

Mielenkiintoinen monikansallinen kokoonpano on Forest Chorus jossa soittavat Mikko InnanenJoonas Leppänen, argentiinalaistrumpetisti Seba Saenz ja Yhdysvalloista kitaristi Caleb Veazey ja basisti Miller Wrenn. Tässä näytteenä Leppäsen sävellys Fountains.

Max Zengerin johtamilta kokoonpanoilta on nyt saatu tänä vuonna kaksi hyvää levyä kun Globus julkaisi toisen levynsä Flores. Erittäin hyviä moderneja sävellyksiä! Bändissä nyt mukana Kasperi SarikoskiMikael MyrskogKaisa Mäensivu ja Anssi Tirkkonen.

We Jazz 2022

 • Avishai Cohen – Naked Truth – Pt. 2
 • Sylvain Rifflet & Verneri Pohjola – Awkward Commute
 • Kokko Quartet – Moon Over Mysore
 • Designers – Moulindjek
 • Carl Stone – Omar
 • Uusi Aika – Gudrid
 • Fire! – A Random Belt. Rats You out.
 • Gard Nilssen Acoustic Unity – Boogie

Kohta onkin jo sitten tämän vuoden We Jazz -festarin aika! 27.11.-4.12. järjestettävästä tapahtumasta löytyy taas vaikka mitä. Tässä pieni valikoima, joka päivältä ainakin jotain, joskaan ei aina festareilla soittavalta kokoonpanolta – katsokaa sivuilta tarkemmin kuka soittaa koska ja missä!

Erityisesti kannattaa kiinnittää huomiota uusiin julkaisuihin – erittäin mielenkiintoinen uusi kokoonpano on Designers (Aki RissanenJoachim FlorentWill Guthrie) – levy tulossa kohta We Jazzilta, elektroniikkamies Carl Stone on käsitellyt uusiksi We Julkaisuja – We Jazz Rewords, Vol. 2 ilmestyi äskettäin ja mielenkiintoinen on myös uusi kotimainen kokoonpano Uusi Aika (Otto EskelinenJohannes SarjastoTapani VarisAmanda Blomqvist ja Antero Mentu).

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *