Jazzpossun helmikuun 2023 soittolista


Soittolistalla teemoina Dexter Gordonin syntymästä 100v, Turku jazz Festival ja Savoy JAZZFest ja uudet julkaisut

Suorat linkit:
Spotify – https://open.spotify.com/playlist/1eHA0ZUCnkBMy3czMI3WBj?si=2a61dbf1e0814170
Apple Music – https://music.apple.com/fi/playlist/jazzpossu-jazz-playlist-2-2023/pl.u-BNA6YjXCYbyqpL

 • Dexter Gordon – Blow Mr. Dexter
 • Dexter Gordon – Scrapple from the Apple
 • Dexter Gordon – Tanya
 • Esko Linnavalli & New Music Orchestra feat. Dexter Gordon – A Good Time Was Had By All

Tämän soittolistan julkaisupäivänä 27.2.2023 tulee sata vuotta kuluneeksi saksofonisti Dexter Gordonin syntymästä. Gordon oli 40-luvun puolessa välissä ensimmäisten soittajien joukossa levyttämässä beboppia, mutta ehkä useimmille hänen 60-luvun levynsä ovat nykyään tutuimpia. 60- ja 70-luvuilla Gordon asui Euroopassa Pariisissa ja Kööpenhaminassa ja oli ensimmäisten huippuvieraiden joukossa kun UMO aloitteli toimintaansa. Tässä neljän raidan katsaus Dexter Gordonin saksofonismiin.

 • Mikko Karjalainen Fellowship Quintet – Manago Blues
 • Joe Peri – Palatine Hill
 • Samara Joy & Gerald Clayton – Sweet Pumpkin
 • Richie Goods/Chien Chien Lu/Connected – Treasure Mountain

Tällä viikolla lähtee vuoden 2023 jazzfestivaalikausi kunnolla liikkeelle kun Turussa järjestetään Turku Jazz Festival ja Helsingissä Savoy JAZZFest. Turussa tarjolla mm. vuoden artisti Mikko Gunu Karjalainen ja juuri uuden levyn julkaisseen rumpali Joe Perin Perillä. ja Helsingissä puolestaan ennen fiilisteltyjen lisäksi laulaja Samara Joy ja basisti Richie Goodsin ja vibrafonisti Chien Chien Lun Connected ja paljon muuta mukavaa, mm Dave Hollandin trio molemmilla festareilla.

 • Antti Lötjönen Quintet East – Defenestration
 • Jaak Sooäär, Ara Yaralyan & Markku Ounaskari – Tsakhik Em Khakhel
 • Aili Ikonen feat. Seela Sella – Juosta
 • Aleksi Heinola Quartet – Big Push
 • Emma Salokoski & Jarmo Saari – Nocturne

Blogissa ovat jo olleet tavalla tai toisella esillä Antti Lötjösen Circus/Citadel ja Jaak Sooäär, Ara Yaralyan & Markku Ounaskari kolmikon Zula, mutta nyt molemmat kokonaisuudessaan suoratoistoissa.

Aili Ikoselta on myös jo ilmestynyt uusi levy Helposti palavaa ja vielä tulevaisuudessa häämöttävät Aleksi Heinola Quartetin nimeä kantava levy ja Emma Salokosken ja Jarmo Saaren duolevy.

 • Christian McBride’s New Jawn – Dolphy Dust
 • Walter Smith III – Mother Stands for Comfort
 • Chris Potter – Blood Count (live)
 • Brandee Younger – You’re A Girl For One Man Only
 • Rymden & KORK – The SpaceSailor
 • James Brandon Lewis & The Messthetics – Eye of I

Loppuun vielä valikoima uuia kansainvälisiä julkaisuja. Basisti Christian McBriden New Jawn on julkaissut toisen levynsä – vapaamman jazzin perinnettä ja modernimpaa groovea monipuoliesessa paketissa. Erittäin lupaavalta kuulostaa Walter Smith III’n tuleva Blue Note -levy ennakkobiisi Mother Stands for Comfortin perusteella – hyvin onnistunut Kate Bush -tulkinta!

Huippusaksofonisti Chris Potter on taltioitu uusimmalla levyllään legendaarisella Village Vanguard -klubilla, tässä näytteenä Billy Strayhornin viimeinen sävellys Blood Count jota on viime vuosina kuultu hienoina versinoina muutamallakin huippulevyllä.

Uusia levyjä tarjolla myös harpisti Brandee Youngerilta, Bugge Wesseltoftin, Dan Berglundin ja Magnus Öströmin Rymdenilta Norjan yleisradion sinfoniaorkesteri KORKin kanssa ja James Brandon Lewisiltä.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *