Savoy JAZZFest 2023 – Sunnuntai – Richie Goods & Chien Chien Lu “Connected”


Tämän vuoden Savoy JAZZFestin Savoy-teatterin ohjelmiston päätti sunnuntain iltapäiväkonsertilla jossa esiintyi basisti Richie Goodsin ja vibrafonisti Chien Chien Lun “Connected” -kokoonpano.

Taiwanista muutamia vuosia sitten New Yorkiin jazzia soittamaan muuttanut Lu ja kokenut suurten Whitney Houstonin, Christina Aguileran ja Alicia Keysinkin taustalla soittanut basisti Goods kohtasivat Jeremy Peltin bändissä soittaessaan ja yhteistyö on tuottanut nyt kaksi levyä.

Photo: Minna Hatinen

Viisihenkisen, lähinnä uuden Connected-levyn materiaalia esittäneen bändin musiikki oli hyväntuulista ja positiivista fuusio/funk jazzia jonka juuret olivat 70-luvulla, konkreettisena näytteenä tästä lainakappaleet We Life in Brooklyn, Baby Roy Ayersin He’s Coming -levyltä johon kitaristi Quintin Zoto livautti sooloissaan hieman 70-luvun alun Milesia Black Satin ja Directions lainauksin ja rumpali Tim “Smithsoneon” Smithin sielukkaasti laulama Donny Hathawayn Someday We’ll All Be Free.

Connected julisti ihmisten välistä yhteenkuuluvuutta ja rakkautta, covid-aika oli tuonut vielä materiaalin säveltämiseen oman vivahteensa – mukavaa fuusiomusiikkia positiivisella viestillä hieman vakavia yhteiskunnallisia asioitakin spiikeissä sivuten. Vibrafonisti Lu vakuutti monipuolisuudellaan, funk-henkinenkin fuusio ei ole ilmeisin vibrafonistin tyylilaji, mutta Lu ei jäänyt muun bändin jalkoihin vaikka ehkä jämäkimmät soolot saatiinkin muilta soittimilta vibrafonin tarjoillessa hieman tyynempää tunnelmaa parhaissa soolohetkissään.

Puolitoistatuntinen setti ei ollut maailmaa mullistavaa musiikkia, mutta soittamisen iloa hehkunut päätös hyvälle festivaaliohjelmalle.

Photo: Minna Hatinen
  • Chien Chien Lu -vibrafoni
  • Richie Goods – basso
  • Miki Hayama – piano
  • Quintin Zoto – kitara
  • Tim “Smithsoneon” Smith – rummut, laulu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *