Nina Mya ja UMO Helsinki Jazz Orchestra juhlistivat uutta levyä G Livelabissa


Ed Partykan johtajakaudella UMO Helsinki Jazz Orchestra on jo tehnyt yhteistyötä laulaja Nina Myan kanssa useampaan otteeseen. Uusin yhteistyön helmi on levy Searching My Soul joka on UMOn ensimmäinen julkaisu joka on äänitetty harjoitustilojen yhteyteen Kaapelitehtaalle rumpali Markus Ketolan suunnitelemalla äänityskalustolla. Toistaiseksi vain digitaalisesti julkaistu levy on siis suuren orkesterin “käsityötä”.

Levyllä kuullaan lähinnä Myan omia soulsävellyksiä Partykan big band sovituksina muutamalla lainakappaleella ryyditettynä. G Livelabin kaksisettisellä julkkarikeikalla palettia tästä vielä laajennettiin, molemmat setit alkoivat UMOn instrumentaalinumerolla big bandin edelliseltä levyltä Last Dance jotka ottivat eroa soullinjaan. Ensimmäisessä setissä kuultiin Partykan oma sävellys Do as I Say (Not as I Do) ja toisessa Partykan hieno sovitus Kenny Kirklandin Diendasta jossa käyrätorvi pääsi pääosaan. Muutenkin tuolta levyltä tuttu hieman normaalia big bandia laajempi puhallinarsenaali oli käytössä Myankin taustalla – käytätorven lisäksi kuultiin tuubaa ja bassosaksofonia.

Keikalla kuultiin kaikki levyn raidat ja encore mukaan lukien kolme laulettua lainabiisiä. Myan laulu ja big bandin sointi tavoittelevat melko ajatonta tyylikästä soulia ja musiikki olikin miellyttävän viihdyttävää, jos ei mitään uutta big bandin tukeman soulin maailmasta niin mukavan monipuolinen paketti balladeista menevimpiin biiseihin. Myan sävellykset kääntyivät ehkä yllättävänkin luontevasti big band-versioiksi – ehkä illan parasta antia olikin yleinen ammattitaito jolla kaikki saatiin toimimaan maanantai-illan viihdepaketiksi.

UMOn instrumentalistienkin riveistä nousi mainioita solisteja, saksofonisti Pekka Pylkkänen vakuutti useammalla soololla ja Tero Saartisen ja Mikko Pettisen trumpettiherkuttelu toi Too Painful to Talk About -biisiin ensimmäisen setin loppuhuipennuksen tuntua.

Nina Mya
 • Solisti
  • Nina Mya
 • Kapellimestari
  • Ed Partyka
 • UMO Helsinki Jazz Orchestra
 • Vaskisoittimet:
  • Teemu Mattsson 
  • Timo Paasonen
  • Tero Saarti
  • Mikko Pettinen
  • Janne Toivonen 
  • Kasperi Sarikoski
  • Mikko Mustonen
  • Heikki Tuhkanen
  • Pekka Laukkanen 
  • Tatu-Pekka Paukkunen 
 • Saksofonit & puupuhaltimet
  • Mikko Mäkinen
  • Pekka Pylkkänen 
  • Joel Kolehmain
  • Max Zenger
  • Risto Kauppinen
 • Komppi
  • Juho Valjakka, piano
  • Juho Kivivuori, basso
  • Markus Ketola, rummut


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *