Janne Huttunen – Two Shadows of You


Saksofonisti/säveltäjä/tuottaja Janne Huttunen on tehnyt musiikkiurallaan enemmän kaikenlaista muuta kun toiminut jazzpienyhtyeen johtajana, mutta kyllä moderni jazzilmaisukin onnistuu kuten ensilevy Janne Was Here todisti viisi vuotta sitten.

Nyt on tullut tuolle julkaisulle jatkoa, pitkälti samoin soittokaverein. Ydinkvartetissa Huttusen kanssa soittavat pianisti Henri Mäntylä, basisti Ville Herrala ja rumpali Jaska Lukkarinen. Joillain raidoilla kuullaan edellisen levyn tapaan Abdissa Assefan lyömäsoittimia ja Jay Kortehiston pasuunaa ja uuden levyn ainoan uuden soittokaveri Jukka Eskolan trumpettia. Huttunen on siis koonnut ympärilleen puitteet kuin Timo Lassy ikään.

Luotettava joukko tuottaakin tasavarmaa suomalaista modernia jazzia ja jos Huttunen ei erityisen vahvasti nouse esiin solistina niin on kuitenkin tehtäviensä tasalla ja sävellyksissä on riittävästi imua ja ilmettä että homma ei mene kaavamaiseksi väännöksi – kyllä Huttusesta jazzmieheksi on.

Ehkä kuitenkin päällimmäiseksi jää ajatus että levy on “geneeristä suomijazzia”, tuntuu siltä että kaikki on jossain ennenkin kuultua. Two Shadows of You osoittaa että Huttunen osaa tuottaa levyllisen melodista ja miellyttävää jazzmusaa siinä missä sukupolvensa muutkin saksofonistit, mutta kovin vahvaa omaa musiikillista näkemystä tai omaperäistä suuntaa levyltä ei löydy.

  • Janne Huttunen – saksofonit ja huilu
  • Henri Mäntylä – piano
  • Ville Herrala – kontrabasso
  • Jaska Lukkarinen – rummut
  • +Abdissa Assefa – lyömäsoittimet
  • +Jukka Eskola – trumpetti
  • +Jay Kortehisto – pasuuna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *