Jazzpossun kesäkuun 2023 soittolista


Apple Music versio löytyy täältä

Pori Jazz on jo kulman takana – Lokkilavalla soi taas jazz

 • Kaisa’s Machine – Turn & Return
 • Nduduzo Makhatihini – Amathongo
 • Julian Lage – Double Southpaw
 • Dave Holland Quintet – Prime Directive
 • Aki Rissanen Hyperreal – Exosphere
 • James Brandon Lewis – Haden is Beauty
 • Endea Owens – Where the Nubians Grow
 • Mark Guiliana – Radio Carbon Dating App
 • Chelsea Carmichael – Bone and Soil
 • Max Zenger Globus – Kelbraer 10
 • Melissa Aldana – Los Ojos de Chile
 • Hiromi – Spark

Kesäkuu meni aivan hujauksessa ja Pori Jazz on jo aivan kulman takana. En tiedä jatkuvatko vanhat puheet siitä miten “Porissa ei ole enää jazzia”, mutta väärässä ovat ne jotka näin puhuvat jälleen. Tässä todistusaineistona Lokkilavan tarjonta- yksi raita kultakin. Ja tässä siis kolmen päivän jazzdiggarin peruskattauksesta vasta alle puolet sillä viime vuosien tapaan Lokkilavan taukojen aikana kuullaan suomalaisia jazzbändejä Poriljongin ilmaislavalla ja on lisäksi jamit joka ilta ja muutakin jazztarjontaa. Nähdään siis Porissa jazzin merkeissä!

Uutuuslevyjä

 • Pelto Studio Group – Blue Sitar
 • Riitta Paakki – Pennin Valssi
 • Héctor Lepe – Ulysses and the Sirens
 • Isach Skeidsvoll – Bury Me Under a Four-Leaf Clover
 • Pat Metheny – I Fall In Love Too Easily
 • Walter Smith III – River Styx
 • David Virelles – NYChepinsón
 • Chris Speed Trio – In the Wild
 • Sonny Rollins – My One and Only Love (Live in Helsinki)

Hieman tuntuu uusien levyjen virta hiljenevän kesällä, mutta huomionarvoisia julkaisuja on viime aikoina tullut. Tässä valikoimaa – erityisesti haluan nostaa esille norjalaispianisti Isach Skeidsvollin debyyttilevyn Dance to Summon jossa on todella kova meininki – julkaisijana suomalainen Ultraääni. Vuoden parhaita tähän mennessä!

Ehdottomasti kannattaa tutustua myös Svart Recordsin julkaisemaan arkistoaarteeseen jossa Sonny Rollins konsertoi uudenkarhealla Finlandia-talolla 1972 bändinä Heikki Sarmanto, Pekka Sarmanto ja Esko Rosnell.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *