Olli Soikkeli Quartet päätti syyskiertueensa April Jazz Club-iltaan Espooseen


Kitaristi Olli Soikkelin syyskiertue herätti mukavasti kiinnostusta eikä ihme. New Yorkissa jo pitkään vaikuttaneen kitaristin taidot tunnetaan ja kun bändissä on pianossa Marian Petrescu niin moni osaa vauhdikasta ja taidokasta perinteisempää jazzmenoa odottaa.

Ei ole minun vierailuillani Tapiolan Kuplassakaan ennen ollut näin paljoa yleisöä, tupa oli perjantaina käytännössä täynnä ja bändi vastasi hyvin odotuksiin – joskaan ei ehkä täydellisesti. Tässäpä oli nimittäin bändi, että sähköpianon sijaan olisi Petresculle suonut kunnon pianon ja hieman entisessä pankin aulatilassa meininki tuntui hieman liian hillityltä. Entiseen pankin aulaan nousseesta pop-up kultturitilasta tulee kyllä semmoinen olo, että ehkä tämä ei aivan täysipainoinen keikkapaikka ole, mutta toukokuussa ensimmäisenä April Jazz Clubin Kupla-esiintyjänä soittanut Joonas Tuurin kvartetti näytti silloin että ei tilan tarvitse bändiä kahlita – nyt siis kuitenkin erityisesti piano kuului hieman heikosti eikä Petrescun sorminäppäryydestä päästy aivan parhaalla tavalla nauttimaan.

Sinänsä ohjelmisto täytti odotukset. Soikkeli yhdistetään usein puheissa hyvin vahvasti Django Reinhardt -henkiseen mustalaisjazzmeininkiin, mutta kun ottaa huomioon että tuolle tyylille on paljon vahvasti omistautuneita kokoonpanoja ja muusikoita niin Soikkeli on huomattavasti sitä leimaa monipuolisempi soittaja ja ehkä enemmänkin näkemilläni keikoilla Wes Montgomeryn valtakauden henkinen kepittelijä, mutta perjantaina toki Djangoakin kuultiin (ja myös John Lewisin Djangoa).

Mainio klubi-ilta ja yleisökin selvästi nautti kuulemastaan. Ja jos kiertue jäi väliin niin meiningistä voi nauttia myös levyltä – noin vuosi sitten tämän kvartetin julkaisema levy Lentement Mademoiselle on jäänyt varsin vähäiselle huomiolle ja on ehdottomasti huomion arvoinen jos perinteisempi jazzkitara kiinnostaa.

  • Olli Soikkeli – kitara
  • Marian Petrescu – piano
  • Ville Herrala – basso
  • Aleksi Heinola – rummut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *