Slowly Rolling Camera – Slowly Rolling Camera


SRC

Slowly Rolling Camera on Edition Records -levy-yhtiön nokkamies Dave Stapleton uusin levylle asti päätynyt vahvasti modernista urbaanista soul-musasta ammentava projekti. Suomijazzskeneä aktiivisesti seuraavat tuntevat Edition Recordsin viime vuodelta Alexi Tuomarila Trion ja Oddarrangin levyjen julkaisijana.

Slowly Rolling Cameran ydinnelikon muodostavat Stapletonin lisäksi laulaja Dionne Bennett, rumpali Elliot Bennett ja pasunisti/saksofonisti/äänisuunnittelija/tuottaja Deri Roberts. Levyllä vierailee lisäksi melkoinen joukko muita soittajia, mukaanlukien kahdeksanhenkinen jousisektio.

Avausbiisi, seitsemäntuumaisena vinyylisinkkunakin julkaistu Protagonist kertoo heti mistä on kyse. Ilmassa väreilee sähköinen odotuksen tunne alusta asti ja Bennettin sielukas ääni messuaa You give me the air I want to need to breathe… Jännite purkautuu instrumentaalisooloihin, pääosissa tässä Stapletonin koskettimet, Chris Montague kitarassa ja Mark Lockheart alttosaksofonissa.

Sekoituksessa mukana modernia soulia, trip hoppia ja riittävästi jazziakin että diggarikin jaksaa kuunnella.

Sama kaava toistuu kautta levyn, väreilevää jännitettä ja soul-anthemeiksi tai soolorepäisyiksi kasvavia kappaleita. Jännite/purkaus pareista Slowly Rolling Camera on jännitteen luomisessa parhaimmillaan – huippukohdat eivät tosin aina vastaa ainakaan Jazzpossun odotuksia, vahvemmalle soitinsolistille olisi bändissä vielä tilaa.

Kuitenkin, silloin kun biisin huippukohta onnistuu niin biisit ovat todella hienoja kuten esimerkiksi Outside (tsekkaa alta Bandcamp-playeristä…).

Brittijazzin yksi ehdottomasti mielenkiintoisimpia ilmiöitä on elektronisen musiikin vaikutteita raikkaasti ja aidosti jazz-henkeen yhdistävien bändien spektri GoGo Penguinin e.s.t-henkisestä triosta Cinematic Orchestran ja Hidden Orchestran kaltaisiin isompisoundisiin bändeihin. Tähän joukkoon kuuluu myös Slowly Rolling Camera.

Levy aloittaa myös Edition Recordsin britannialais-suomalaisen jazz-vaihdon toiseen suuntaan – muutamille uusille Edition Records julkaisuille on nimittäin nyt ainakin virallinen julkaisupäivä Suomessa ja mediatiedotustakin on ilmoilla. Edition Recordsin puuhailuista kuultaneen siis leveysasteillamme tulevaisuudessakin, onpa uutta suomalaiskiinnitystäkin tulossa – Verneri Pohjola nimittäin julkaisee seuraavan levynsä tällä merkillä.

Toistaiseksi paikalliset Jazzpossun suosimat puodit eivät ole tätä levyä tosin verkkokauppoihinsa saaneet, mutta edullisesti ja nopeasti sen toimittaa Suomeenkin Ison-Britannian Amazon.

Tsekattavissa myös Bandcampin kautta tässä näin:

[bandcamp album=1081188291 bgcol=FFFFFF linkcol=4285BB size=grande3]

Slowly Rolling Camera

 • Dionne Bennett, laulu ja sanoitukset
 • Dave Stapleton, sävellykset, Fender Rhodes, Hammond, piano
 • Deri Roberts, elektroniset efektit, äänisuunnittelu, pasuuna, saksofonit, tuottaja
 • Elliot Bennett, rummut

Mukana myös:

 • Jasper Højby, basso
 • Matt Robertson, syntetisaattorit
 • Chris Montague, kitara
 • Mark Lockheart, saksofonit
 • Neil Yeates, trumpetti
 • Jon Visanji, viulu
 • Catrin Win Morgan, viulu
 • Victoria Stapleton, viulu
 • Katy Rowe, viulu
 • Ilona Bondar, alttoviulu
 • Rebekah Frost, alttoviulu
 • Alice Hoskins, sello
 • Sarah Davison, sello

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *