Kadi Quartet – Stories


kadistories

Viime viikonloppuna Kadi Quartet luovutti Young Nordic Jazz Comets -kruunun Elena & The Rom Ensemblelle. Vuoden komeaksi päätteeksi Kadi Quartetilta ilmestyi keväällä ensilevy Stories, joka esittelee bändin suhteellisen ahkeran keikkailun hiomaa materiaalia.

Jazzpossu näki bändin viime vuonna useamman kerran ja livenä vahvimmaksi puoleksi nousi voimakas dramatiikan taju – instrumentti puolella niin Mikael Myrskog pianossa, Pasi Toivanen bassossa ja Tomi Saikkonen rummuissa tuntuvat kaikki olevan vahvimmillaan kun materiaalissa on tummasävyistä jäntevyyttä. Kaiken päällä bändissä on Kadi Vijan sanaton laulu jossa yhdistyy melodisuus Meredith Monkin kaltaiset avant-garde äänitaiteilijat mieleen tuovaan kokeilevuuteen.

Stories alkaa vahvasti. Täynnä odotusta oleva avausbiisi Moment Before the H-Hour on täydellinen valinta levyn alkuun ja siitä lähes saumattomasti alkava Deep Hill on Kadi Quartettia parhaimmillaan. 

Valitettavasti sen jälkeen levyn heikoin biisi – balladi Everything’s Changing vie pahasti tuulen purjeista eikä omaperäisin ja eniten tilaa Kadin abstraktimmalle äänitaiteilulle tilaa antava Conversational oikein auta tunnelmaa riittävästi nousuun, mutta onneksi nousee vielä loppujaksoksi vahvalla Waltz for the Mindilla, josta eteenpäin mennäänkin väkevästi. Lopetuksena Invisible Girl on samalla lailla nappivalinta kuin Moment Before the H-Hour levyn alussa.

Kokonaisuutena ollaan vahvasti voiton puolella. Kokonaisuus on uskottava ja levyn halki on samaa dramatiikan tajua mitä parhaissa biiseissäkin.

Bändin keikkakalenterissa on mukavasti tulevia keikkoja. Pääkaupunkiseudulla keikkakunnon voi tarkastaa tämän viikon sunnuntaina 25.5. Malmitalolla kello 17. Kansainvälistäkin näkyvyyttä on lisää tiedossa – heinäkuun alussa Kadi Quartet kilpailee Rotterdamissa alle kolmikymppisten nuorten muusikoiden Euroradio Jazz Competitionin finaalissa yhtenä neljästä bändistä.

Uutta levyä myy Levykauppa Äx. Se on myös kokonaisuudessaan kuultavissa Spotifyssa.

Kadi Quartet

  • Kadi Vija, laulu
  • Mikael Myrskog, piano
  • Pasi Toivanen, basso
  • Tomi Saikkonen, rummut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *