We Jazz 2014 – lauantai: Olavi Louhivuori, Jukka Eskola Soul Trio


We Jazz 2014 -viikon pääteeksi lauantain klubi-illasssa Kuudennella linjalla kuultiin uutta suomalaista musiikkia kahdelta eri kokoonpanolta. Monen joka ilta festareilla riekkuneen takki alkoi olla melko tyhjä kuuden päivän jazzhuuman päätteeksi, mutta hienon musiikin voimalla päästiin kuitenkin maaliin komeasti.

Olavi Louhivuori

10864927_1510835585845359_1021923892_n

 

Rumpali Olavi Louhivuoren soolosetti osoittautui yllättävän melodiseksi, elektronisten taustojen, joissa Olavia autteli Teemu Korpipää, ansiosta biisit tuntuivat ehjiltä ja kokonaisilta biiseiltä, joten mistään vapaasta häröstä ei ollut kyse. Tunnelmat vaihtelivat jylhistä postrock tunnelmista Oddarrangin tapaan kevyempiin Björkin musiikin mieleen tuoneisiin electronica-hetkiin.

Toimi aivan mahtavasti ja yleisö oli keikasta innoissaan. Meininki oli sen verran kova, että Louhivuori jopa hajoitti yhden virvelirummun, mutta onneksi takahuoneesta löytyi vararumpu että saatiin keikka kunnialla loppuun. Kyllä tämän materiaalin ympärille voisi rakentaa hienon bändinkin!

Useampi kokoonpano yritti saada uutta levyä ulos festareille, Louhivuori siinä ainoana onnistui. Uutta Existence levyä on nyt saatavilla Digeliuksesta, Levykauppa Äx ilmoittaa julkaisupäiväksi 19.12. joten pukinkonttiin levyn ehtii hakea tai tilata Äxästäkin.

  • Olavi Louhivuori, rummut, elektroniikka
  • Teemu Korpipää, elektroniikka

Jukka Eskola Soul Trio

10808871_347126022125624_1692569672_n

 

Trumpetisti Jukka Eskolan uusi Soul Trio kokoonpano lupaili nimen ja kokoonpanon – hammondissa Mikko Helevä ja rummuissa Teppo Mäkynen – puolesta takuuvarmaa 60-luvun hengessä tehtyä svengiä eikä bändi livenä pettänyt.

Kaikki kolme olivat kovassa vedossa – Eskolan tyylitaju johtohahmona on mainio, Helevän hammond svengasi herkullisesti ja hyvän meiningin takasi Mäkysen mukaansatempaava rytmiikka. Jos näillä festivaaleilla kuultiin muutamia todella kovia soolorepäisijä-rumpaleita niin oli hyvä näin lopuksi taas kerran kokea musiikkia tyylikkäästi mukailevan soiton mehukkuus.

Muutaman biisin ajan lavalle tuli vierailemaan vielä saksofoniin Timo Lassy ja meininki senkun parani. En todellakaan panisi pahakseni jos Lassya ja Eskolaa kuulisi yhdessä nykyään livenä useamminkin – niin herkullinen “all-star” meininki nimittäin oli Kutosella eilen.

 

10852826_328142187372273_481277704_n

  • Jukka Eskola, trumpetti, flyygelitorvi
  • Mikko Helevä, hammond
  • Teppo Mäkynen, rummut
  • +Timo Lassy, tenorisaksofoni

10844042_755447784542503_40447525_n

 

Melkoinen jazz-mylly siis pyöri tällä viikolla Helsingissä. Joka ilta keikoilla käyneenä ei oikein vielä näin sunnuntaina tiedä miten päin olisi – vähän raskasta suhaamista mutta eihän tämmösiä voi väliinkään jättää. Aamuisin tuntui vähän älyttömältä ravata keikoilla joka ilta, mutta aina kun pääsi keikkapaikalle ja festaritunnelmaan niin innostus nousi.

Viime vuoden onnistunut konsepti toimi taas samoilla eväillä – ihmisen kokoinen festivaali joka on sekä sympaattisen pienimuotoinen, että idea- ja tunnetasolla iso. Kiinnostavia kotimaisia avauksia ja hyviä ulkomaisia vieraita – uutta ilmaisua, mutta myös tutumpaa tavaraa, kaikkea mitä hyvältä jazzfestivaalilta voi toivoa.

Otetaanhan ens vuonna uusiksi?


2 responses to “We Jazz 2014 – lauantai: Olavi Louhivuori, Jukka Eskola Soul Trio”

  1. Hirveä aukko nyt sivistyksessä / muistussa. Onko tuota Arnoldia johonkin levylle äänitetty joskus? Oon sen kyllä kuullut, mutten muista missä. Googlaus löytää nuotin kirjastosta, mutta äänitettä ei löydy.

  2. Hups, meni väärän stoorin alle. Tarkoitan tietysti perjantain keikalla kuultua Ahvenlahden biisiä, kuten varmaan ymmärsit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *