Duo Manuel Dunkel & Alexi Tuomarila jaZZanti-konsertissa Laulumiehissä


dunkel-tuomarilaEilen julkisen ensiesiintymisensä osana Helsinki Jazz RY:n jaZZanti-sarjaa Laulumiesten salissa suoritti saksofonisti Manuel Dunkelin ja pianisti Alexi Tuomarilan muodostama duo. Molempien puoliskojen omaa materiaalia oli tarjolla – mukana myös Dunkelin uusien sävellysten ensiesityksiä.

Noin puolitoistatuntisen setin alkupuolella tunnelmat olivat miellyttävän kevyitä Dunkelin soittaessa alkuun sopraanosaksofonia – tunnelma oli jotenkin toiveikas ja pientä nostalgista kaihoakin oli havaittavissa, jotenkin ensimmäisiin kevään lämpimiin päiviin sopivaa musiikkia. Tuomarilan määrätietoiset juoksutukset kimmelsivät kuin kevätaurinko Töölönlahden laineilla.

Tuomarilan Eero Koivistoisen kvartetinkin uudella Hati Hati -levyllä kuultu sovitus Dylanin The Times They Are A-Changin’ista toimi duonakin. Jazzbiisiksi yksinkertainen folk-melodia näyttäytyi ylväänä – voi Dylania näinkin soittaa.

Konsertin edetessä paletti laajeni tummempiinkin sävyihin ja keikan lopuksi jäi mukavan tyydyttynyt fiilis vaikka mitään kovin erikoista ja ihmeellistä ei lähdetty musiikillisesti tavoittelemaan – kiistattoman ammattitaitoista jälkeä huippusoittajilta ja kaikin puolin miellyttävä arki-illan musiikkihetki.

  • Manuel Dunkel, sopraano- ja tenorisaksofonit
  • Alexi Tuomarila, piano

jaZZanti-sarja jatkuu lisäyksellä alunperin ilmoitettuun kevätkauden ohjelmistoon: 31.3. Laulumiehissä saadaan nauttia Olavi Trion toisen levyn julkistuskeikasta.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *