Joyce Elaine Yuille – Welcome to My World


Joyce_World

 

New Yorkissa syntynyt ja Milanossa vaikuttava laulaja Joyce Elaine Yuille on tullut Helsingin seudun jazzyleisölle tutuksi usealta vierailulta Timo Lassy Bandin laulusolistina – Jazzpossu erityisesti muistaa erään keikan Dubrovnikissa aamuyölle venynein jatkoineen DJ Maestron levymusiikin tahdittamana… Nyt tämän suomalais-italialaisen yhteistyön hedelmiä on julkaistu myös levyllä joka on Joycen ensimmäinen täyspitkä julkaisu.

Welcome to My World on levyllinen pehmeää ja coolia soulia jossa on hyvä käsityön tuntu – taitavien soittajien omat äänet kuuluvat jazzdiggarin korvaa miellyttävästi. Tyylillisesti ei kuitenkaan olla Daptone-henkisessä retrosoul-maailmassa esimerkiksi Jo Stancen tapaan vaan soundi on hiotumpi – ehkä voisi sanoa että ollaan henkisesti enemmän 70-luvulla kuin 60-luvulla.

Materiaali on pääosin italialaisten Milano-skenen hahmojen (mm. levyn tuottanut Ishtar-julkaisijan perustaja Luciano Cantone ja pianisti Marco Bianchi) kynästä Joycen omin sanoituksin. Yksi Lassynkin biisi kuullaan – Lassyn bändin keikkaohjelmistoon jo tovin kuulunut ja tulevalta Love Bullet levyltä löytyvä Stay Close on Joycen sanoittamana nimeltään Late I RiseVanhoja soul-mestareita kunnioitetaan coveroimalla Marvin Gayen It’s Madness ja Donny Hathawayn Tryin’ Times.

Joycella on komea ääni perinteisessä soul/blues/gospel-hengessä – on todella mukavaa että sitä on saatu taltioitua myös näin perinteisten muusikoiden soittaman musiikin kontekstissa eikä vain elektronisen musiikin solistina missä Joycea on aiemmin pääosin levytetty. Soittopuolella Lassyn bändiä, jossa tällä kertaa rumpalina Ville Pynssi Teppo Mäkysen tuuraajana, on täydennetty paikoitellen melko muhkeastikin kolmen italialaispuhaltajan, kahden vibrafonistin ja 11 henkisen jousi+huilu orkesterin voimin – sympaattinen muusikoiden inhimillisyys kuitenkin säilyy. Parasta antia muusikkopuolella ovat kuitenkin Lassyn soolot jotka nostavat Too Soon You’re Oldin ja Chaoksen uudelle herkullisuuden tasolle.

Jazzpossun makuun kuitenkin se ihan viimeinen kirsikka tämän kakun päältä jää puuttumaan – livekeikan tunnelataus ei aivan toistu eikä sellaista todella herkullista mieleen jäävää “hittibiisiä” levyltä löydy – aivan kelpo moderni soul-levy kuitenkin, mutta ei liene levynä klassikkoainesta, Joycen laulajantaidoilla ja näillä muusikoilla sellainenkin levy olisi mahdollinen.

Uutta levyä saa Digeliuksesta LP:nä ja CD:nä. Sitä voi kuunnella myös Spotifysta.

 • Joyce Elaine Yuille, laulu
 • Timo Lassy, tenorisaksofoni
 • Georgios Kontrafouris, wurlitzer, piano ja urut
 • Antti Lötjönen, basso
 • Ville Pynssi, rummut
 • Abdissa Assefa, lyömäsoittimet
 • Mukana myös:
 • Marco Brioschi, trumpetti
 • Alfonso Deidda, saksofonit, huilu
 • Germano Zenga, tenorisaksofoni
 • Luca Gusella, vibrafoni
 • Luciano Cantella, vibrafoni
 • ja Synthonic Orchestra di Silvia Catasta (10xjouset+huilu)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *