Jazzpossun poimintoja Tampere Guitar Festivalin ohjelmistosta


TGF_musta_kelt

 

Kahdeksanpäiväisen Tampere Guitar Festivalin ohjelmistossa on jazzin ystäville useampia mielenkiintoisia konsertteja. Tässä muutamia nostoja Tampereen seudulla liikkuville.

Lauantai 30.5. 21:00 – Paapan Kapakka – Daniel Marques & Rodrigo Ursala

Tapahtuman avaa tänään lauantaina brasilialisen jazzin hengessä Paapan Kapakassa järjestettävä ilmaiskonsertti jossa esiintyvät kitaristi Daniel Marques ja huilisti Rodrigo Ursala – tiedossa hengästyttävän taitavaa mutta silti lempeää brassimenoa.

Perjantai 5.6. 19:00 – Tamperetalo – Martin Taylor & Jukka Perko Avara

Tamperetalon Sorsapuistosalissa ensi perjantaina esiintyvät fingerstylemestari Martin Taylor ja Jukka Perko Avara.

Virtuoosi Taylor teki läpimurtonsa gypsy jazzin parissa Stéphane Grappellin bändissä ottaen legendaarisen Django Reinhardtin ainaan täyttämän paikan viulistin viereltä. Sittemmin Taylor tunnetaan jazzkitarapiireissä hyvin myös Joe Pass -henkisenä fingerstyle-jazz kitaristina.

Jukka Perkon Avara -trio jatkaa Perkon 2000-luvun alkupuolella alkanutta virsitulkintojen sarjaa. Avarassa Perkon kanssa soittavat kaksi kotimaista kitarahuippua: Teemu Viinikainen ja Jarmo Saari. Levollista ja kauniin rauhoittavaa musiikkia.  Kirjoitin bändistä viimeksi Viapori Jazzin yhteydessä 2013.

Lauantai 6.6. 14:00 – Tamperetalo – Petteri Sariola & Joonas Widenius Trio

Monia jazzin ystäviä kiinnostanee omaperäisellä perkussiivisella tyylillä Michael Hedgesin tavoin soittavan kitaristi Petteri Sariolan konsertti ensi lauantan iltapäivässä. Sariola on vaikuttanut mm. äskettäin toisen levynsä julkaisseessa The Northern Governorsissa. Uusimmalla omalla levyllään Through the Eyes of Others Sariola tulkitsee coverbiisejä, mutta löytyy häneltä runsaasti omaakin sävellysmateriaalia.

https://www.youtube.com/watch?v=x9o1KnnaChE

Sariolan kanssa samassa konsertissa esiintyy flamenco-pohjalta lähtevä Joonas Widenius Trio. Trion soundissa mukana myös vahvoja jazz-vivahteita ja rock-asennetta perinteisen flamencon lisäksi.

Lauantai 6.6. 19:00 – Tamperetalo – The Rosenbergs & Hot Club d’Europe

Ensi lauantain iltakonsertissa on tarjolla aivan huippuluokan gypsy jazzia – tarjolla hollantilainen The Rosenbergs ja suomalaiskitaristi Olli Soikkelin luotsaama kansainvälinen Hot Club d’Europe.

Hollantilaiset kitaristiveljekset Stochelo ja Mozes Rosenberg pitävät Django Reinhardtin henkeä elossa mukaansatempaavalla svengillä. Martin Taylorin tavoin myös Rosenbergit ovat nauttineet Stéphane Grappellin arvostuksesta – kuultuaan Rosenberg Trioa ensi kertaa Montrealin jazzfestivaaleilla Grappelli totesi trion olevan paras bändi tässä tyylilajissa jonka hän oli koskaan nähnyt ja yhteistyötä Grappellin ja Rosenbergien välillä seurasi useaan otteeseen.

Vuonna 1991 syntynyt suomalaiskitaristi Olli Soikkeli on herättänyt jo runsaasti kansainvälistä kiinnostusta soittotaidoillaan kansainvälisesti. Hot Club d’Europen toinen kitaristi Paulus Schäfer on saanut oppinsa paitsi Django Reinhardtin levytyksiltä myös Stochelo Rosenbergilta. Bassossa Arnoud Van Den Berg.

Festivaalin koko ohjelmistoon voi tutustua sen nettisivuilla ja Facebookissa.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *