The Dirty Rats Quintet – Opening


dirty_rats

Kuopiosta tulee nuorten muusikoiden muodostama The Dirty Rats Quintet joka on juuri julkaissut ensimmäisen EP:nsä Opening. Bändin musiikki on napakkaa nuoruuden innolla soitettua modernia fuusiota jossa kuuluvat proge- ja funk-sävyt. Henkisesti lähellä vaikkapa Sigurder Rögnvaldssonin bändejä, mutta vähän pehmeämmin sävyin.

Kuusi biisiä ovat omaa tuotantoa – kaikki kitaristi Niko Salmelan kynästä. Lupausta on, bändin musiikki on erinomaisen mukavaa kuunneltavaa. Otin itse levyn ensikuunteluun autoretkelle ja tuli kuunneltua se kolme kertaa putkeen. Pisteet kotiin myös malttamisesta julkaista riittävän lyhyt esikois-EP tänä liian pitkien julkaisujen aikakautena – mielummin vajaa puolituntinen johon ei kyllästy kuin urakoinnilta tuntuva 45 minuuttinen.

Salmela on soittajanakin bändin etulinjassa. Saksofoneissa Laura Helander jää vähän ohkaiseksi sähkökitaran aisaparina – vähän kovempaa törinää voisi sähkösoundisessa bändissä toivoa. Rytmiosastolla bassossa Eetu Suutarinen ja rummuissa Jaakko Pöyhönen soittavat terävästi nuorten muusikoiden innolla ja soundin täydentävät Aleksi Paalimäen tyylikkäät koskettimet.

Mikäpä siinä – mukavaa nuorten muusikoiden soitantaa. Onhan tässä hiomisen ja kehittämisen varaa, että ei ihan ready for prime time, mutta hyvä mieli tämän kuuntelemisesta tulee. Kuunteluun vaan jos nousevien kykyjen proge/funk/rock/jazz -instrumentaalifuusio maittaa.

Levyn biisit ovat kuultavissa Soundcloudissa. Sitä saa myös ostaa muutamista tarkoin valituista paikoista – ainakin Imatran HUI SÄI SÄI ja Savonlinnan Taidelukion kanslia on mainittu mahdollisina ostopaikkoina. Bändin tekemisiä voi seurata Facebookissa.

  • Niko Salmela – kitara
  • Laura Helander – saksofonit
  • Aleksi Paalimäki – koskettimet
  • Eetu Suutarinen – basso
  • Jaakko Pöyhönen – rummut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *