The Aristocrats Sellosalissa 13.1.2016


aristocrats

Teknisen ja hyväntuulisen tiluttelun mestarit Guthrie GovanBryan Beller ja Marco Minneman – kollektiivisesti The Aristocrats – saapui eilen ensimmäistä kertaa Suomeen loppuunmyytyyn Sellosaliin. Kolmen keikan visiittiin kuuluu vielä bändiklinikka+keikka Äänekoskella perjantaina ja toinen loppuunmyyty keikka Sellosalissa lauantaina.

Aristokraattien musiikissa kuuluu laaja kirjo vaikutteita progemusiikin kirjosta 70-luvulta tämän vuosituhannen progemetalliin, fuusiosta, Satrianin ja Vain kaltaisilta virtuoosikitaristeista ja kantristakin. Kaikki hommat vedetään teknisellä taidolla ja hyväntuulisella ja rennolla meiningillä – turhan vakavaa hommaa The Aristocratsin musiikki ei ole.

Rento tunnelma heijastui soiton lisäksi myös välispiikeissä joissa paljastui, että useimpien bändin biisien taustalta löytyy joku hauska anekdootti. Kevyttä show-meininkiä korostava rekvisiitta, johon Jazzpossun riemuksi kuului myös possuhahmo, oli jumissa jossain toisessa aikavyöhykkeessä, mutta onneksi hyvin varustautunut yleisö oli tuonut kumipossun mukanaan. Yleisöä vähän laulatettiinkin eikä onneksi hirveästi mennyt kollektiivisen suomalaisen myötähäpeän puolelle. Hauskaa meininkiä kaiken kaikkiaan.

Musiikki on iloinen asia ja bändin rento suhtautuminen tekee kaikenlaisesta överistä tilutuksesta helpommin sulatettavaa, joten kokonaisuus oli vahvasti voiton puolella. Teknistä osaamista arvostavien progenörttien hommia, mutta hyvällä tavalla.

Kiertueella vielä Suomessa seuraavasti – molemmat keikat loppuunmyyty:

  • 15.1. Äänekoski, Painotalo, bändiklinikka 17:00, keikka 19:30
  • 16.1. Espoo, Sellosali, 19:00

Bändin uutta levyä Tres Caballeros voi kuunnella Spotifysta, ostaa keikoilta tai tilata Äxästä.

  • Guthrie Govan, kitara
  • Bryan Beller, basso
  • Marco Minneman, rummut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *