Teho Majamäki – Travelogue


majamäki_travelogue

Multi-instrumentalisti ja lyömäsoittaja Teho Majamäen debyyttialbumi Traveloguen julkaisu joutui vastatuuleen jo sopimuksen tehneen levy-yhtiön lopetettua kustannustoiminnan viime syksynä. Levyn tarina ei tosin suostunut loppumaan moiseen vastoinkäymiseen vaan sen julkaisemiseksi on käynnissä Mesenaatti-joukkorahoituskampanja vielä 28.1. asti.

Levy on konseptiltaan suhteellisen kunnianhimoinen muusikon matkakertomus vuosien varrelta, jossa eri kolkissa tehdyt äänitykset yhdistyvät studiomateriaaliin. Pääasiassa Majamäen itse soittaman musiikin tueksi on hankittu iso liuta vierailevia solisteja, mukana niin Ville ValonIsmo Alangon ja Palefacen kaltaisia kotimaisia huippuja kuin tuntemattomampia muusikoita eri maista.

Monenlaisista aineista syntyy kuitenkin vähän sekavan oloinen soppa – nimekkäiden solistien tunnistettavat äänet vetävät mielikuvia vähän eri suuntiin ja hillitymmät maailmanmusiikin makupalat jäävät jalkoihin. Nimekkäimpien solistien kanssa kappaleet kurottavat hittipopin suuntaan ja jäävät johonkin puolitiehen rosoisemman käsityön tuntuisen musiikin ja sliipatun kaupallisen tuotannon välimaastoon.

Levyn kohokohdaksi nousee Cesare Borgia, jossa Palefacen ja Hossni Boudalin soolo-osuudet toimivat hyvin niin yhdessä kuin erikseen pienellä kontrastilla. Siitä jää vahvasti sellainen maku, että Majamäen musiikki olisi kaivannut levyä yhdistäväksi langaksi vahvemman solistin – nyt levy vaikuttaa enemmän joltain YLEn televisioimalta hyvän mielen monikulttuuriselta maailmoja syleilevältä konsertilta kun yhtenäiseltä kokonaisuudelta, hyvät ainekset eivät nouse osiaan suuremmaksi kokonaisuudeksi.

Mesenaatti-kampanjassa on jäljellä enää kolme päivää ja loppukiriä vielä tarvitaan.

Tavoitteen saavuttamisessa varmasti auttaa keskiviikkona 27.1. järjestettävä julkkarikeikka Tavastialla, jossa mukana solistivieraista Ismo Alanko, Karri “Paleface” Miettinen, Ville Valo, Johanna Kurkela, Stina Koistinen, Hossni Boudali, Linda Fredriksson, Jenia Lubich ja Salla Luhtala.

 • Teho Majamäki, soittimet ja musiikki
 • Featuring:
 • Johanna Kurkela
 • Kanata Okjima
 • Matsuda Family
 • Ville Valo
 • Linda Fredriksson
 • Ismo Alanko
 • Antonio ”El Fofo” Salazar Heredia
 • Bibi and Mama Mwamalumbili
 • Anna Mzava & Catherine Mponda
 • Paleface
 • Stina Koistinen
 • Hossni Boudali
 • Nillas Holmberg
 • Ulla Pirttijärvi
 • Jenia Lubich
 • Salla Luhtala
 • Mukana myös:
 • Verneri Pohjola, trumpetti
 • Ilmari Pohjola, pasuuna
 • Kari Hulkkonen, basso
 • Jukka Orma, kitara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *