Jukka Eskola Soul Trio EP


soul_trio

Trumpetisti Jukka Eskolan uuden Soul Trio -projektin uusi EP lähtee liikkeelle Railyard Boogien velmulla svengillä ja neliraitainen ei laske kuulijaa otteestaan 22 minuutin kestonsa aikana. Kyseessä on juurikin niin varmaa viihdyttävää groove-jazzia kuin bändin kokoonpanolta saattoi odottaa. Eskolan rinnalla ydintrion muodostavat uruissa Mikko Helevä ja rummuissa Teppo Mäkynen ja levyllä bändiä vahvistavat basisti Ville Herrala, yhdellä raidalla ruotsalaishuilisti Magnus Lindgren ja kahdella saksofonisti Timo Lassy.

Tästä levystä puhuttaessa ei voine ohittaa tämän vuosituhannen uuden jazz-sukupolven nousussa keskeisessä asemassa ollutta Ricky-Tick Records levy-yhtiötä. EP on nimittäin Ricky-Tickin taustalla olleen Antti Eerikäisen uuden levy-yhtiön – Grotto Editionsin – ensimmäinen julkaisu ja nu-jazz henkinen Ricky-Tick soundi elää levyllä vahvana – Mäkysen tuottamalla levyllä henkisesti kaukana ei olla Eskolan ensimmäisistä soolojulkaisuista ja Lassyn ollessa mukana Five Corners Quintetista, Mäkysen sävellys Subterranean Variations  tuo myös elävästi mieleen Stance Brothers -projektin.

Toisenlaisia sävyjä tullessaan tuo levyn päättävä Mercer Ellingtonin sävellys Jumpin’ Punkins jossa herkutellaan oikein kunnolla vanhemman ajan tunnelmalla. Niin Eskola kuin Heleväkin osoittavat, että trumpetti-urku trio taipuu taitavien soittajien käsissä moniin eri tunnelmiin.

Tämän kokoonpanon kahdesti livenä nähneenä yksi varsin ilmeinen tyyli ja tunnelma loistaa poissaolollaan – perinteistä 60-lukulaista soul-jazzia joka muodostaa bändin livesetistä valtaosan löytyy nimittäin levyltä varsin pienissä määrin.

Lyhyt levy jättää nälkäiseksi, mutta tästä bändistä kuullaan varmasti vielä.

Uutta levyä myyvät Levykauppa Äx ja Digelius. Sitä voi myös kuunnella Spotifysta.

Jukka Eskolan kokoonpanoista Orquesta Bossa Hangon Musiikkijuhlilla 11.7. tällä erää viimeisessä esiintymisessään. Soul Trion voi kohdata Pori Jazzeilla lauantaina 16.7., Oulussa Elojazzeilla 6.8. ja Helsingissä Jazzjatkot-tapahtumassa 7.8.

  • Jukka Eskola – trumpetti
  • Mikko Helevä – urut
  • Teppo Mäkynen – rummut
  • +Ville Herrala – basso
  • +Magnus Lindgren – huilu
  • +Timo Lassy – saksofoni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *