Kadi Vija & Lucas Dann – Ugly Beauty


Virolais-suomalainen laulaja Kadi Vija on ottanut melkoisen urakan vastaan uudella levyllään Ugly Beauty – levyllä Vija nimittäin tulkitsee sanattoman laulun keinoin kanadalaispianisti Lucas Dannin kanssa Thelonious Monkin kiharaisia sävellyksiä.

Levyllä kaksikko tulkitsee yhdeksän Monkin sävellystä – Bemsha Swingistä mukana kaksikin otosta. Dannin pianonsoitossa on runsaasti Monkin kulmikasta henkeä, Vijan persoonallinen laulu – suomalaista jazzkenttää seuraaville Kadi Quartetista tuttu – antaa levylle aivan oman ilmeensä.

Alunperin Monkin Underground -levyllä esiintyneeltä sävellykseltä lainattu nimi Ugly Beauty on osuva niin Monkin musiikille kuin tälle levyllekin. Vijan laulamana Monkin melodiat nousevat hienosti esille, tulkinnat kunnioittavat sävellyksiä. Kolikon kääntöpuolella soolot eivät levyltä juuri jää mieleen.

Levyn kuuntelun jälkeen jää helposti monikin kappale päähän soimaan – erityisesti Monk’s Mood ja In Walked Bud palaavat usein mieleen ja houkuttelevat kuuntelemaan levyä uudestaan. Eipä levy muutenkaan ole hassumpi innoittaja Monkin musiikin syvällisempään kuunteluun – ainakin itse levyn innoittamana palasin useammankin Monkin levyn äärelle.

Omaperäistä tekemistä alkuperäismateriaalia kunnioittaen – mainio levy.

Uutta levyä voi ostaa Digeliuksesta tai kuunnella Spotifysta. Tein myös kätevän soittolistan jossa mukana vertailun vuoksi Monkin levytyksiä samoista kappaleista.

Kadi Vijaa voi kuulla livenä Glo Hotel Artissa tänään 17.5., 25.5. ja Punavuoren Ahvenessa kauden viimeisessä Punavuoren Jazzven -klubi-illassa 3.6.  Lisää tulevia keikkoja löytyy kotisivujen kalenterista.

  • Kadi Vija – laulu
  • Lucas Dann – piano

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *