Sointi Jazz Orchestra juhli kymmentä vuottaan Korjaamolla


Sointi Jazz Orchestra on ehtinyt kymmenen toimintavuotensa aikana tehdä kaikenlaista. Kapellimestarin ja taiteellisen johtajan, Rasmus Soinin, musiikin esittämistä varten ensin kokoon kerätty big band -pohjainen orkesteri on laajentanut repertuaariaan niin monien eri solistivieraiden kanssa työskentelijäksi kuin nuorten muusikoiden sävellysten esittäjäksi. Keikat, klubi-illat ja levyt ovat tehneet Sointista yhden UMO Helsinki Jazz Orchestran jälkeen näkyvimmistä big band -kentän toimijoista.

Korjaamon kaksisettinen juhlakonsertti esitteli toiminnan eri puolia runsain solistivierain ja ohjelmisto kattoi ajallisesti koko kymmenen vuoden kaaren. Usein turhankin vaatimaton Soini otti toiminnan pääsyyllisen viitan harteileen, mutta spiikkimikrofoni kiersi illan mittaan myös useammalla muulla bändin muusikolla – Sointin tekemisessä on aina ollut vahva muusikoiden osallistamisen tuntu, niin nytkin.

Juhani Aaltosen huilu soi vieläkin

Solisteina kuultiin ensikonsertissa mukana ollutta Jusu Berghälliä tällä kertaa selloa soittamassa, harmonikkataiteilija Kaisa Ristiluomaa Timo Alakotilan Sinfonia Concertantea tulkitsemassa, legendaarista Juhani Aaltosta , ensilevyllä vieraillutta laulaja Stina Koistista, Matti Johannes Koivua ja Aili Järvelää.

Solisteista erityisen vaikutuksen teki Koivu joka osoitti että riittävällä karismalla kahdella laulamallaan kappaleella että singer-songwriter materiaalikin taipuu yllättävän hyvin big bandin säestämänä esitetyksi. Hyviä sooloja kuultiin myös Sointin riveistä – erityisesti Petteri Hietamäen lyyrinen sopraanosaksofonisoolo ihastutti.

Uutena teoksena kuultiin Iro Haarlan säveltämä tilausteos Vetten päällä. Hieno noin 10 minuutin teos jossa kuultiin armollinen kaari myrskyävistä tunnelmista rauhaan.

Jazzpossu onnittelee tätä blogia melkein tasan vuotta nuorempaa Sointia – virstanpylvästä voi juhlistaa vaikkapa lukemalla tämän blogin 13 aiempaa keikka- tai levyjuttua vuosien varrelta, toivottavasti niitä saadaan vielä tulevaisuudessa paljon lisää!

Sointi Jazz Orchestra 10v Korjaamolla 2.11.2023, kappelimestarina Rasmus Soini ja vierailevina solisteina Jusu Berghäll, Kaisa Ristiluoma, Juhani Aaltonen, Stina Koistinen, Matti Johannes Koivu ja Aili Järvelä.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *